UBP Lefkoşa İlçe Kongresi bu sabah saat 10,30'da Lefkoşa Fuar Alanı'nda başladı. UBP'de en heyecanlı kongre  bölgesi olan başkent Lefkoşa'da İlçe Başkanlığı'na tek aday hl aynı görevi sürdüren Faiz Sucuoğlu oldu. UBP'nin Lefkoşa İlçe Kongresi'nde sayımın yapılmasının ardından şu sıralarda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına geçildi. O ana kadar heşey sakinliğini korurken, divan başkanlığı ve üyeliği seçimine gelene kadar gerginlikler hadsafaya çıktı. 


YUHALAMALI DİVAN SEÇİMİ


Kongrede Ertuğrul Hasipoğlu, Gürsem Uzun, Mehmet Adahan, Hasan Bahri Beycanlı, Divan'a seçildi. Ardından yuhalanma sesleri yükselmesinin ardından Afet Özcafer divan üyeliğine itiraz etti. Afet Özcafer, bir seçimin yapılmadığını ve Divan Kurulu için bir seçim yapılması gerektiğini belirterek, Divan'ın değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Afet Özcafer'in itirazları kabul edilmedi. Kongreye Gazimağusa'dan gelen bir grup UBP'li, Divan'ı 'yuhalayarak' tepkilerini ortaya koydu.UBP'nin Lefkoşa İlçe Kongresi'nde kriz aşıldı ve Ersan Saner ve Afet Özcafer de Divan Başkanlığı'na seçildi.


SUCUOĞLU: PARTİYİ BÖLME TAVIRLARI KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ

 

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, kongrede söz hakkı alarak konuşmasına başladı. Sucuoğlu, konuşmlarını şöyle sürdürdü: UBP, KKTC'nin kurma bahtiyarlığına ulaşmış bir partidir. Bizim sorumluluğumuz tüm partilerden çok farklıdır. Gerginlik, bölünme gibi davranışlar ortaya çıkarsa, sadece UBP değil tüm KKTC yara alır. Hepimiz biriz! UBP, bu vatanın her karış toprağına damgasını vurmuş bir partidir. UBP, büyük kökleri derinlere giden dev bir çınardır. UBP 1976 kurulmadı, UBP 100 sene önce 200 sene önce Kıbrıs Türklerinin bağrından kopmuş ve 1976 da partileşmiş bir düşünce tarzıdır. Küçük çekişmeler ve çıkarlar için bu partiye kıymayalım, bu partiye zarar vermeyelim. Biz Lefkoşa İlçesi olarak işte bu büyük partiye layık olmak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Göreve geldiğimi 1.5 yıllık süre içinde her hafta gerçekten yoğun tempolarına rağmen fedakarlık gösteren Yönetim Kurulu ile birlikte toplantılar düzenledik. Köy örgütlerimiz, merkez örgütlerimiz sürekli rutine binmiş şekilde ziyaret edildi. Örgüte bağlı delegelerle sıkıntılar paylaşıldı. İlk olarak AKP Ordu İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları, Lefkoşa İlçesi'nin misafiri oldu. Halen daha AKP'nin çeşitli il başkanlıklarından davetler gelmeye devam ediyor. Lefkoşa İlçesi yoğun bir şekilde, yoğun bir tempoda kendisine bağlı belediye meclis üyeleri, parti meclis üyeleri ile toplantılar yapmış fikirler üretmiş bir ilçedir. Delegelerimiz ile olan sıkı bağlarımız, tüm örgütlerinin sorunlarını bilen ve çözüm arayan bir ilçe durumuna geldi. Her gün belli saatler içerisinde tüm delegelere, misafirperverlik yaptı. Sorunları paylaştı ve bundan sonra da devam edecektir. İlçe Başkanlığım döneminde her konuda bana ve İlçe YK'sına desteklerini hiç esirgemeyen İrsen Küçük ve tüm bakanlarımıza teşekkürlerimi bir borç bilirim. Amacım hiçbir çıkar gözetmeksizin, yılalrdır gönül verdiğim UBP'ye hizmet vermektir. 1.5 yıllık görev süremde, tarafsızlık, şeffaflık ve düürstlüğü ilke edindim. Hiç taviz vermedim ve vermeyeceğim. Benim için, UBP'nin çıkarları herşeyin üstündedir. Parti bütünlüğü ve partinin yara almaması adına her türlü fedakarlığı yapmaya çalıştım. UBP'ye en ufak bir zarar gelmemesi için en doğrusunu yapmaya gayret gösterdim. Tüm kararları 47 örgüt başkanı ve İlçe Yönetimi ile birlikte aldık bundan sonra da bu devam edecektir.

 

 

 KAŞİF: SEVGİYLE ZİNCİRLERİ KIRARAK GELİYORUZ

 

UBP Genel Başkan Adayı Ahmet Kaşif, Sucuoğlu'ndan sonra söz hakkı alarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Kaşif'in rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Kaşif, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Lefkoşa, KKTC'nin Başkaneti'dir. Bizim baştacımızdır. Ve öyle kalmaya da deveam edecektir. Bunun kimsenin yıkmasına UBP olarak izin vermeyeceğiz. Ne Hatay'lı, Ne Adana'lı ne Baflı, ne İskele'li. Hiçbir zaman ayırmadık ve ayırmayacağız. Kaşif'in özelliği de budur. Herkes belki, bir kısım insan uzun zamandır benim nasıl biri olduğumu, icraanın başındayken, işleri nasıl yönettiğimi bilemeyebilirdi. Ama son 3.5 yılda inanıyorum ki yakınen tüm KKTC halkı beni, duruşumla, insanlarımıza nasıl yaklaştığımı, ve onların hizmetkarı olduğumu kanıtlamışımdır. Benim karakterimde ve icraatlarımda meslekten de öte, insana sevgi, saygı ayrımsız bir hizmet vardır.  Kim ne derse desin, kime ne yazarsa yazsın, bozmaya kimsenin gücü yoktur! Sağlık Bakanlığı yaptığım 3.5 yılda en çok ilgilendiğim yer Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi oldu. Yeni Hastane'nin yapılmasını Başbakan'a ilettim ve kabul etmişlerdi. Umarım en kısa sürede bütçesi hazır olan projenin başlangıcı verilir. İnşallah 21 Ekim'den sonra da ilk olarak bu iş yapılacaktır. İnsan sağlığının hiçbir şey önüne geçemez. Pek çok örgüt başkanı ile yıllardır yakın çalışma içindeyim. Onların gözlerinde pırıltıyı görüyorum. Hep birlikte UBP'yi, ülkemizi güzel noktalara taşıyacağımı ilan ediyorum. Kaşif'in sembolü sevgidir, saygıdır, insana hizmettir, Bizler gönül insanıyız. Biz sözümüzün eriyiz. Bizler herhangi bir örgüt seçiminde, kardeşi kardeşle kavga ettirmek, ve kimi yerde de dışarıdan gelenlere kırdırmak için değil, sevgi için geliyoruz. Geliyoruz zincirleri kıra kıra, baskılara, tehditlere, şantajlara rağmen UBP halkı olarak geliyoruz. 

Bizde korku yok! Tehdit yok ama bizde korkmak da yok! Sayın Başbakan maalesef doğruları konuşmuyor. Seçimi kazandık ama panik içinde olması, tehdit ortamı, baskı, kaybettiğinin en açık işaretidir. Müdürleri, Müsteşarları ya baskı altında tutuyorlar ya da görevden alıyorlar. KKTC halkı ve UBP'nin ezici çoğunluğu bizi istiyor. UBP bizi istiyor. Delege bizden yana. O halde bizler birbirimizle konuşacağız. Tümünü aynı sevgi, saygı ile kucaklayacak anlayışı 21 Ekim günü galip kılacağız. Küçük düşünenler, küçük hesaplar yapanlar partiyi ileriye taşıyamaz. Bizler biriz, bir olmaya da devam edeceğiz. 

Kime oy verirseniz verin, kim olursanız olun bizler sizleri seviyoruz, bizler UBP'yi seviyoruz ve UBP'nin iktidara gitmesi için de canımızla çalışmaya ant içtik. Buradan sizlere hayal değil gerçek ışığında iktidar vaat ediyorum. Halkın istediğine, partinin beklediğine rağmen bizi mağlup etmek için oynadığınız oyunlardan vazgeçin ki ileride kötü anımsanmayasınız. 21 Ekim'de biz kazanacağız. 22 Ekim'de kavgasız, sevgi içinde kimseye düşman gözü ile bakmayan bir UBP ortaya çıkacaktır. Sizlerden daha fazla destek istiyoruz. UBP'nin küçülmesine göz yummayınız. UBP'yi küçük düşürmeyiniz. UBP'yi küçük düşüren davranış yapanlara izin vermeyiniz. Bizlere destek veriniz. Hepimiz kardeşiz, bu telaş niye?”

 

 KÜÇÜK: YEM BORULARINI KESTİM

 

Kaşif'in ardından söz hakkı alan Başbakan İrsen Küçük de, konuşmasına beklemeyen sözlerle başladı. İşte Başbakan Küçük'ün o sözleri:

Hep beraber 2014'te coşku ile sandıklara koşacağız. UBP sizlerle gurur duyuyor. Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Biz kurultaydan kurultaya, sahnede görünenlerden değiliz. Biz UBP içinde son 3.5 yılda tanınlardan da değiliz. Kaşif az önce bu itirafta bulundu. Benim varlığım son 3.5 yıl içinde UBP'de belirlendi. Kaşif, UBP 1975'te kuruldu. Neredeydin? Ne zaman geldin de UBP'nin genel Başkanlığı'na adaysın? Demokrasi diyorlar, demokrasi örneği veriyoruz! Benim stilim değildir. Rakiplerimi kürsülerde yermem. 2.5 yıl öncede kurultayımız 3 adaylı cereyan etmişti. 

Hiçbir rakibimi yermedim. Ama bir konuda yalanlar söylenmeye başlarsa, inkarlar başlarsa, bir konuda büyük UBP'yi taşra, bölge partisi yapmaya kalkan olursa, işte o zaman kabuğumuza sığmaz patlarız. 76'dan beri bu ülkenin birinci partisi konumunu muhafaza etmişse UBP bu özelliklerindendir. Biz taşralı, bölgeli çıkmış ve UBP hakkında, 'ben Başbakanlığı yeninde Mağusa'ya götüreceğim' diyor. Biz ömrümüzü verdik bu partiye. Bu parti hiçbir zaman bölge partisi olmadı. Biz her bölgenin bakanı, başbakanı olduk. Bütün ülke bir yumruktur. Bakanlık, hele Başbakanlık bir yörenin malı olamaz. KKTC'nin malıdır orası. 

Ben nasıl bugün Güzelyurt'un, Girne'nin Başbakanıysam, Mağusa'nın da Başbakanıyım! Kurultay bitmiştir diyorum, arkadaşlar sızlanıyor. 75'ten beri politikada olan biri, bugün parlamentoda bulunan en eski milletvekiliyim. Bazı yorumlar yapamazsak, bazı sonuçlardan netice çıkaramazsak politikada ne işimiz var. Kaşif'ler gibi ancak 3.5 yıllık politikacı olursunuz. Biz 35 yıllık politikacıyız. Lefkoşa İlçesi'ne büyük hizmetlerim var.  5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Lefkoşa İlçesi'nin en başarılı olduğu yıllar benim olduğum yıllardır. Bugün bu salonda bulunan birçok kardeşimiz bilir. Muhaletefe düştüğümü 95'te Alayköy, Gönyeli Başkanlığı benim liderliğimde kazanılmadı mı? 98'te ikinci kez Lefkoşa Alayköy Gönyeli belediyeleri yeniden kazanılmadı mı? Sucuoğlu ile genel seçimlerde, ada genelinde, sayın Sucuoğlu ile beraber bu başarıları tekrarlayacağımız inancı içerisindeyim.

Sevgili UBP'liler biz partimizi hep daha ileriye taşıdık. Bugün bize bazı kaynaklar, bazı çevreler saldırmaktadır. Çünkü ekmek borularını kestim! Partinin üzerinde asalak olarak yaşamlarını devam ettirmedim. Bugün UBP'nin hiçbir yere tek bir kuruş parti yoktur!Büyük imkanlarla, bu asalakları, reklam ajanlarını, yem borularını kestim! Çıldırıyorlar! Ama UBP'yi güçlendirdim. UBP'ye 12 tane tapu aldım. Bugün partimizin 12 tapusu var! Binalar alıyoruz. Karaoğlanoğlu'nda 40 bin STG'ye, Metehan'da 22 bin STG'ye parti binasını aldık. Puanlarla 8 binanın koçanını aldık. 500 bin liralık fonla UBP Lefkoşa İlçe binasını yapacağız. Bu kaynaklardan yararlanamayanlar feryat ediyorlar. Günah değil mi bu kaynakları, Kıbrıs Türk halkının varlığını bir iki tane reklam ajanına peşkeş çekmem. Çırpınıyorlar ama çırpındık sonra batıyorlar.