Başbakan İrsen Küçük’ün imzasını sahteleyerek basın yayın yoluyla yayan ve bu çerçevede tutuklanarak hakkında soruşturma başlatılan ve bu suçla bağlantılı olarak görevden alınan Kamu Hizmeti Komisyonu Dairesi eski Sınav İşleri Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı,

bu akşam saatlerinde UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret ederek yaptığının büyük hata olduğunu , vicdanının bundan dolayı rahatsız olduğunu belirterek, af diledi. 

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ten af dilemek üzere ziyaret eden Emir Emirkanı, bu yaşananların kendisini çok üzdüğünü belirterek haftalarca bu olayın sıkıntısının yaşandığına dikkat çekti ve konunun yargıya intikal ettiğini, duruşmaların başladığını da hatırlatarak yargının bu konuda kararını vereceğini vurguladı. Emirkanı bu yaşananların üzücü ve büyük bir olay olduğuna vurgu yaparak “Sayın Başbakan’dan özür dilerim. Kendisini üzdük, çevresindekileri üzdük, biz de üzüldük, ailelerimiz üzüldü”.diyerek “bu vesileyle hem basından, hem halkımızdan hem de özellikle de İrsen Küçük’ten çok özür dilerim” dedi.

Bunun Kurultayda İrsen Küçük’ü yıpratmak üzere yapılmış bir müdahale olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık Emirkanı “herkesin tahmin ettiği de zaten budur. Tabii ki kurultay çalışmaları üzerine yapılmış yanlış bir olaydır. “dedi.

Başbakan Küçük ise, Emirkanı’nın vicdan muhasebesi yaparak bugün burada olduğunu düşündüğünü belirterek, Kurultay süresince Başbakanın imzası sahtelenerek yapılan ve bir gazete aracılığıyla yayınlanan bir evrağın kurultayda kendisinin yıpratılması düşüncesiyle yapıldığına dikkat çekerek “Olayda Cumhurbaşkanlığı eski müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı’nın Kamu Hizmeti Komisyonuna görevlendiriği Mustafa Tokay’ın da bulunduğunu hatırlattı ve davaya gün verildiğini, konunun yargıda olduğunu ve yargının konuyla ilgili gerekli kararları vereceğini kaydetti. UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, Emir Emirkanı’nın istemeden Mustafa Tokay tarafından olaya taraf edildiğinin anlaşıldığını kaydederek “. “Bu olay kendisinin vicdanını rahatsız etti ve bu vicdan muhasebedesiyle bana ulaşmak istedi. Uygun gördüm ve kendisiyle bugün görüştüm. Polis raporları da savcılığa intikal etmiştir. Mustafa Tokay tarafından bu sahteleme olayına şöyle ya da böyle taraf edilmeye çalışılmış bir arkadaşımızdır. Yargının vereceği karara da saygılı olacağını kendisi beyan etmiştir. Kendisine doğruları paylaştığı için teşekkür ederim”. dedi.