Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, elektrik fiyatlarının artırılması için Bakanlar Kurulu’nda görüşülmek üzere önerge hazırlandığını iddia ederek, bunu “hükümetin çılgınlıklarının sonuncusu” diye niteledi. Hükümeti zam yerine tahsilatları hızlandırmaya çağıran Yorgancıoğlu, “Aksi takdirde halkımızla birlikte bu zamlara karşı çıkmak için sokaklarda olacağız” dedi.

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, elektrik fiyatlarının artırılması için Bakanlar Kurulu’nda görüşülmek üzere önerge hazırlandığını iddia ederek, bunu “hükümetin çılgınlıklarının sonuncusu” diye niteledi.

Hükümeti zam yerine  tahsilatları hızlandırmaya çağıran Yorgancıoğlu, “Aksi takdirde halkımızla birlikte bu zamlara karşı çıkmak için sokaklarda olacağız” dedi.

Yorgancıoğlu, yazılı açıklamasında, ülkedeki pahalı elektrik fiyatlarının üretim ve yaşamı olumsuz etkilediği ve maliyetleri artırdığını, bunun en büyük nedeninin ise Elektrik Kurumu’nun alacaklarını tahsil edememesi olduğunu belirtti.

UBP ve kurum yöneticilerini “tahsilâtları engellemekle ve gelinen noktada faturayı yine halka kesmekle” suçlayan Yorgancıoğlu,  “Elektrik Kurumu’na tüketim bedellerini ödemeyen bazı ayrıcalıklı iş yerleri, maliyetlerdeki artışa neden olmakta, oluşan açığı kapatmak için ise UBP hükümeti elektrik fiyatlarına zam yapmaya hazırlanmaktadır” dedi.

Duyumlara göre yüzde  10-12’lik bir zam öngörüldüğünü, bu rakamla birlikte son 8 ayda elektriğe yüzde  46 oranında zam yapılmış olacağını ifade eden Yorgancıoğlu, “Bu paralar yine sıradan vatandaşın cebinden çıkacak” diyerek şunları kaydetti:

“Hükümet açığı kapatmak için, karşılığı olmayan ekonomik tedbirlerin altında ezildikçe ezilen halka yeni yükler bindirmeye çalışmakta ve halkın sabrını taşırmaktadır. Milyon liralık elektrik borçlarını kişilerden ve kurumlardan tahsil etmeyen hatta tahsilat için giden Kıb-Tek çalışanlarına da engel olan yöneticilerin, kurumdaki açığı kapatmak için elektrik ücretlerini artırmak adına yeni bir önerge ile zam planları yapması kabul edilebilir değildir.

Elektrik tüketim bedellerini ödemeyen işletmelerden borçlarını derhal tahsil etmek yerine böylesi bir dönemde gittikçe fakirleştirilen bu halka daha fazla zam ile eziyet edilmektedir. Hasta, yaşlı, fakir demeden sıradan vatandaşın elektriğini gözünün yaşına bakmadan kesenler söz konusu çıkar odakları olunca sessizliğe bürünüp kenara çekilmektedir.”

Yorgancıoğlu, hükümetin 3 yıldır asgari ücrete artış yapmamasını da eleştirerek, Kurultay hesaplarının peşinde istihdamlar yaptığı, kamu kaynakları ile iftar sofraları kurduğu ve eğlenceden eğlenceye koştuğunu öne sürdüğü hükümet yetkililerini “işi gücü bırakıp kendi gündemleri ile ilgilenmekle” suçladı.

Yorgancıoğlu şunları ifade etti:

“Taşın altında ezilen, elini yüklü elektrik faturalarını ödemek için cebine atacak gücü kalmayan bu halka layık görülen başkalarının borçları için daha fazla ezilmesiyse ve yine ayrıcalıklı kesimlere sağlananların diyetini bu halk ödeyecekse, CTP-BG olarak buna asla göz yummayacağımızı belirtmek isterim. Hükümet tahsilatların yapılabilmesi için bunun önünü açacak tedbirleri bir an önce almalıdır. Aksi takdirde halkımızla birlikte bu zamlara karşı çıkmak için sokaklarda olacağımızı kamuoyuna duyururum.”