Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) bugün mesai bitimine kadar greve gideceğini açıkladı.

TAK Muhabirinin EL-SEN Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri Tuluy Kalyoncu’dan edindiği bilgiye göre, sendikanın greve gitmesinin üç gerekçesi var.

Birinci gerekçenin Yakın Doğu Üniversitesi’nin elektrik akımı kesilen 5 sayacına, Kurum yönetiminin yaşa dışı ve ilgili tüzüğün hilafına elektrik enerjisini yeniden bağlaması olduğunu  ifade eden Kalyoncu, Sağlık Bakanlığı’nın YDÜ Hastanesi’ne olan borcuna karşılık , YDÜ’nün  Elektrik Kurumu’na olan borcunu devletin üstlenmesi şeklinde Bakanlar Kurulu kararı alındığını savunarak bu durumu eleştirdi.

Kalyoncu, greve gitme kararlarından bir diğerinin ise,  BRTK’nın KIB-TEK’e olan 20 Milyon TL borcun gecikme faizinin %70 ‘inin (yaklaşık 7 Milyon TL) silinmesi ve kalan bakiyenin 36 eşit taksite bölünerek taksitlendirilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı olduğunu açıkladı.

Kalyoncu bu üç nedenden dolayı başlatılan grevin “KIB-TEK’te uygulanan mesai saatlerine göre” mesai sonuna kadar süreceğini bildirerek, gelişmelere bağlı olarak eylem türünün değişebileceğini sözlerine ekledi.