El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nu, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi için aldığı karara uymaya çağırarak, hükümeti son kez uyardıklarını, bu mesaj alınmazsa ülkenin yeni bir kaosa gireceği uyarısında bulundu.

El-Sen bugün Kıb-Tek’te uyguladığı bir günlük uyarı grevi sırasında Başbakanlık önüne  yürüyerek, eylem yaptı.

Sendikal Platformun da destek verdiği El-Sen’in eyleminde, üyeler hükümeti istifaya çağırdı ve hükümetin attığı imzaya uymasını istedi.

El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu eylemde yaptığı konuşmada, bugün buraya hükümeti, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu’nun bir süre önce aldığı karara ve imzasına sahip çıkmaya çağırmak için geldiklerini ifade ederek, hükümeti son kez uyardıklarını söyledi.

Kalyoncu, kendileri tarafından üretilmeyecek enerjinin kullanılacağı zaman ne gibi sıkıntıların yaşanacağını iyi bildiklerini, bu yüzden toplumun malına sahip çıktıklarını kaydetti.

Kıb-Tek’in alacaklarını toplamak için Maliye Bakanlığı dahil birçok yerde girişim yaptıklarını ancak karşılarında polisi gördüklerini ifade eden Kalyoncu, bugün buradan doğru mesaj alınmaması durumunda ülkede yeni bir kaos ortamının yaşanacağını söyledi.

Kalyoncu, Perşembe günü Başbakan İrsen Küçük ile görüştüklerini, ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını anlatarak, sendika olarak diyalogtan kaçmadıklarını ve Bakanlar Kurulu’nun imzasına sahip çıkmasının beklediklerini kaydetti.

“Akıllarını başlarına toplasınlar” diyen Kalyoncu, taleplerine ve sorunlarına çözüm istediklerini söyledi.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, hükümeti ülkenin ve halkın mallarını “satmakla” suçlayarak, buna izin vermeyeceklerini, mücadelelerinin süreceğini belirtti ve hükümeti eleştirdi.

Bıçaklı, hükümeti, elini Kıb-Tek’e sokması durumunda “tepileceğini ve tellerin üzerinde kalacağı” konusunda uyararak, halkın yüzde 68’inin Özelleştirme Yasası’na karşı olduğunu öne sürdü.

Devlet yönetmenin “çocuk oyuncağı” olmadığını, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara uyulması gerektiğini işaret eden Bıçaklı, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi ve yönetiminin kendilerine verilmesi durumunda, 6 ay içerisinde borçları tahsil edecekleri iddiasında bulundu.

Bıçaklı, Kıb-Tek Yönetiminin sendika ile birlikte kurumu ayağa kaldırıcı işbirliğinde bulunması gerektiğini ifade ederek, kuruma sahip çıkılmasını ve özerkliğe kavuşturulmasını istedi.

Sendikal Platform adına konuşan KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da, eylemcilere “mücadeleniz mücadelemizdir” diyerek, Kıbrıs Türk halkının, kurumuna sahip çıkan çalışanları minnetle anacağını kaydetti. Kaptan, El-Sen üyelerinin mücadelesinin örnek olmasını da istedi.