ÇAKICI: “TOPLUMSAL YOK OLUŞA YOL AÇACAK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, yeni ekonomik paketin “toplumsal yok oluşa yol açacağını” savundu ve Başbakan İrsen Küçük’ü eleştirdi.

Partiden bir heyetle Tepebaşı ve Çamlıbel’i  ziyaret eden Çakıcı, burada yaptığı konuşmada, UBP hükümetini “halkı fakirleştirme, devlet kurumlarını peş keş çekme, yasalara uymama ve halkın iradesini tamamen Ankara’ya teslim etmekle” suçladı.

Hükümeti, Türkiye tarafından hazırlanan  ve “toplumsal yok oluşa yol açacak” ekonomik paketlere imza atmakla da eleştiren Çakıcı, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın çok büyük çoğunluğunun içeriğinden haberdar olmadığı programın Ankara’da imzalanacağını ifade etti.

Ülkedeki 12 bucaktan biri olan Çamlıbel’in yatırım alamadığını, bölge halkının büyük sorunları olduğunu ve köylerin belediyelere bağlanmasıyla yaşanan mağduriyetin çok ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden Çakıcı, inşaat ruhsatlarının vergilendirilmesinin 5 bin lirayı bulduğunu, su saatinin takılmasının ise 60 TL’den 1450 TL’ye çıktığını iddia etti.

“BİLEŞİK FAİZ CTP İLE DP’NİN ESERİ”

Toplumun önündeki en büyük sorunlardan birinin faizler ve mazbatalar olduğuna dikkat çeken Çakıcı, alınan borca yüksek faiz ödenmesine neden olan bileşik faiz uygulamasının DP-CTP hükümeti döneminde hayata geçirildiğini anlattı.

Çakıcı, Yüksek Mahkeme Başkanı’nın dikkat çektiği gibi faiz sınırlama konusunda Anayasa Mahkemesi’nin 6 yıl önce verdiği karara rağmen gerek CTP, gerekse UBP hükümetlerinin konuya ilişkin hiçbir düzenleme yapmadığını da savundu.

Çakıcı, UBP Kurultayı’nın mahkemelik olmasının ardından erken seçimin artık kaçınılmaz olduğunu da söyledi.

TDP’nin programında bileşik faizlerin kaldırılması,  borçlar yüzünden hapis yatılmasının önlenmesi, hastanelerdeki sağlık hizmetlerinden ücret alınmaması, profesyonel askerlik ve re-sen vergilerin kaldırılmasının yer aldığını kaydeden Çakıcı, ülkedeki düzeni değiştirmede kararlı olduklarını söyledi.

Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda mutlaka değişiklik yapılması gerektiğini de belirten Çakıcı, çarpık sistemden kurtulmak ve köklü değişim için bunun çok önemli olduğunu kaydetti.

Siyasi Partiler Yasası’nda önemli adımlar atılmasına karşın  hala ciddi eksiklikler olduğunu söyleyen Çakıcı, istifa eden milletvekili ödeneğinin eski partisi tarafından alınması yönündeki değişiklik olumlu olmasına karşın kendi önerilerinin transferlerin önlenmesi olduğunu kaydetti.

Çakıcı, ülke genelinde tek liste olarak seçime gidilmesi taraftarı olduklarını da söyledi.

(ID/GUR) FOTOĞRAFLI