Ekonomik Örgütler Platformu, Cumhuriyet Meclisi’nin Anayasa değişiklikleri ile ilgili kararına destek belirtti.

Ekonomik Örgütler Platformu, uzun zamandan beri kamuoyunun gündeminde bulunan Anayasa’nın değiştirilmesi için Cumhuriyet Meclisi’nin yaptığı çalışmaların tamamlanması ve 29 yıldan bugüne üzerinde değişiklik yapılamamış olan Anayasa’nın 23 maddesinde öngörülen değişikliklerle ilgili kararların 29 Haziran’daki yerel seçimlerle birlikte referanduma sunulacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Platform yaptığı açıklamada, “Bu değişiklikler umut edilen bütünlüklü bir Anayasa değişikliğine yol açmayacak ve günlük yaşantımıza kısa vadede etki etmeyecek olsa bile, önümüzdeki dönemlerde yapılacak yasalar ile uygulama alanlarının genişletilebileceği bir çerçevenin oluşturulması bu adım ile sağlanmış bulunmaktadır” dedi.

Ekonomik Örgütler Platformu, “içinde bulunulan siyaset kurumuna güvensizlik ortamında”, Anayasa değişikliklerinin Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partiler tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş olmasını, “son derece olumlu” karışıladığını ve Kıbrıs Türk siyasetinin geleceği için umut veren bir adım olarak gördüğünü belirtti.

Siyasi partilerin toplumun çıkar ve menfaatleri doğrultusunda atacağı buna benzer adımlara her zaman destek olacaklarını kaydeden Platform, yakın gelecekte diğer toplum sorunları konusunda da benzer uzlaşmalara tanık olmayı diledi.

Ekonomik Örgütler Platformu; Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği ile Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası’ndan oluşuyor.