TAÇOY: “ÖLÜMÜ İLE BİZLERİ ÜZDÜ, ARKASINDA DA DERİN İZLER BIRAKTI”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Bir süredir tedavi sürecini yakından takip ettiğimiz çok kıymetli Süheyla Küçük hanımefendinin ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrendim” diyerek, Küçük’e  Allah’tan rahmet diledi.

Taçoy yayımladığı mesajda şöyle dedi:

“Bizim nesil onu hep, ‘İlk First Lady’ olarak sevdi. O da hep buna uygun davrandı. Yıllarca bu ülkenin en önemli siyasetçisinin yanında, toplumsal bir nöbet tuttu. Hem bu ülkeye hayırlı evlatlar yetiştirdi, hem de toplumsal varoluş mücadelemize bir nefer olarak hizmet etti.

Bu toplumun bir parçası olduğunu unutmadan, buna uygun davrandı. Toplumla dertlendi, kederlendi, sevindi. Bu nedenle hep çok sevildi. 

Merhum Varoluş Liderimiz Dr. Fazıl Küçük'un toplum sorunlarına duyarlı bakış açısını, son ana kadar sürdürdü. Birlik ve beraberliğimizden hiç ödün vermedi. 

Milli duruşu yanında, yıllarca bu ülkenin en önemli kadın hakları savunucusu olarak da, kadının sosyal hayattaki eşitlikçi yeri için mücadele etti, bu alandaki bayrağı gençlere devretti. 

Ölümü ile bizleri üzdü, arkasında da derin izler bıraktı. Ki, ne mutlu, bu ülke için olumlu mücadeleler verip, halkımızın sevgisini kazanan karakter olarak hafızalara kazındı. 

Ruhu şad, Mekanı cennet olsun.”