Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Konseyi 8. Olağan Toplantısı Yapıldı

Mal ve Hizmetler Hakem Heyetinde görev yapan Tüketici Konsey Temsilcileri için yapılan seçimde Nuray Kemal ve Doç. Dr. Mehmet Ağa iki yıllık bir süre için Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti üyeliğine seçildiler.

Her yıl Mart ayında yaptığı olağan toplantısının 8’incisini,  29 Mart 2016 tarihinde Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen’in Konsey üyelerine hitaben konuşmasıyla başlayan konsey toplantısı, Konsey Başkanı Evren Zeki Gücel’in bir yıl boyunca tüketici hakları konusunda yapılan mevzuat çalışmaları ve uygulamalar konusunda Konsey üyelerini bilgilendirmesiyle devam edildi.

Konsey toplantısında ayrıca, Tüketici Dernekleri ve Konsey Temsilcileri’nin ülkemizde Tüketicilerin Korunması ve hakları konusundaki görüş ve önerilerinin alınması için katılımcılara söz verildi.

Müsteşar Emin Bilgen konuşmasında Bakanlığın ve Ticaret Dairesi’nin tüketici haklarının daha ileriye taşınması için mevcut “Tüketicileri Koruma Yasası’nın”  AB Mevzuatına uyum çalışmalarının devam ettiğini bu çalışmalar kapsamında Tüketici Kredileri,  Haksız Ticari Uygulamalar ve Yanıltıcı /Aldatıcı reklamlar la ilgili AB Mevzuatının da Yasamıza aktarılması çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunması adına da ülkemizde piyasaya sunulan ürünlerin güvenli olabilmesi için “Ürün Güvenliği Yasası” altında ürünlere ilişkin 24 tane tüzük hazırlama çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların tamamlanması sonucunda eşit rekabet koşulları altında güvenli ürünlerin piyasaya sunulmasının sağlanacağı ifade etti.

Ayrıca Her Bakanlığın  da sorumluluğu altındaki ürünlerde Tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin  korunması için yapılan piyasa denetimlerinin daha iyi bir seviyeye getirilmesini amaçladıklarına vurgu yaparak, gerek Piyasa gözetim ve denetimi konusunda gerekse alışverişlerde Tüketicilerin yaşadıkları sorun ve şikayetlerin Ticaret Dairesi bünyesinde kurulmuş olan ve hizmet veren ALO 171 Tüketici Şikayet Hattına yapabileceklerini söyleyen Bilgen, vatandaşların her konudaki şikayetlerini bu hatta yapabileceklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra Konseyin gündeminde olan Mal ve Hizmetler Hakem Heyetinde görev yapan Tüketici Konsey Temsilcileri için seçim yapıldı.

Seçim sonucunda Tüketici Bilinci ve Hakları Derneği’nden Nuray Kemal ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden  Doç. Dr. Mehmet Ağa  iki yıllık bir süre için Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti üyeliğine seçildiler.