ATUN; “EĞİTİM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN TEŞVİK VE HİBE PROGRAMLARI HAZIRLADIK”

Eğitim sektörüne yapılacak yatırımlar için teşvik ve hibe programları hazırladıklarını kaydeden Atun, üniversitelerin gelişmesi ve büyümesi için her türlü maddi, manevi desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Atun, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’yü ziyaret ederek üniversiteyle ilgili bilgi aldı. Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Atun, üniversitede yapılan "Hastane inşaatı ve yeni vizyon" konulu sunumu dinledikten sonra sırasıyla üniversite kampusunda, yapımı devam eden hastane inşaatında ve yeni kolej binasında incelemelerde bulundu.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar kabulde yaptığı konuşmada GAÜ'nün hedefinin, Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus'unda öğrenci sayısını 15 binin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Ülke üniversitelerinin karşılaştığı sorunların ortak akıl ve vizyonla çözülmesi gerektiğine işaret eden Akpınar, karşılaşılan sorunların tüm üniversiteleri etkilediğini kaydetti ve yeni kurulan hükümetten bu yönde adımlar atmasını beklediklerini söyledi.

Girne’ye çok modern bir hastane kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Akpınar, ülkenin sağlık turizmi ve kendi sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir yatırım hazırlığı içinde olduklarını vurguladı.

ATUN

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da ziyarette yaptığı konuşmada, GAÜ’nün uluslararası başarılarının KKTC’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi ve ekonomik büyümenin üniversitelerle birlikte gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Atun, öğrenci sayısının yanı sıra kaliteyi artırmak ve dünyada yer edinmek için çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Atun, atılan her adımın ülkeye yapılan yatırım olduğunu kaydederek, ülkede ağır sanayileşme imkanı olmadığından yumuşak sanayi diye tabir edilen hizmet sektörlerinin gelişimi için çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Atun, bundan böyle eğitim sektörüne yapılacak yatırımlar için teşvik ve hibe programları hazırladıklarını söyledi ve üniversitelerin gelişmesi ve büyümesi için her türlü maddi manevi desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Atun ile Akpınar daha sonra yapımı devam eden GAÜ Hastane inşaatı alanında ve yapımı tamamlanan GAÜ Yeni Kolej binasında incelemelerde bulundular.