Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi,  161 milyon 365 bin 130 TL olarak öngörülen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bütçesini görüşüyor.

Komite başkanı Birikim Özgür başkanlığında başlayan toplantıya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de bürokratlarıyla katıldı.

UBP Milletvekili Ersin Tatar, toplantıda yaptığı konuşmada, Gazimağusa limanındaki serbest bölgeye önem verilmesi gerektiğini, denetimin tüm birimler ve polis gözetiminde sürmesi gerektiğini belirterek, e-devlet projesinin Türkiye’de olduğu gibi hızlı bir şekilde ilerlemesinin vatandaşa kaliteli hizmet bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Tatar, e-devlet projesinin 90 milyon dolar olduğunu belirterek, projenin ülke için önemine vurgu yaptı ve yatırımı yapanlara teşekkür etti.

İnternet yatırımlarının da bu bakanlık üzerinde olduğuna işaret eden Tatar, internet altyapısının artık geliştirilmesi gerektiğini; uydu, televizyon yayınlarının bile artık internet üzerinden yapıldığını; iş dünyasına büyük katkıları ve kolaylıkları olduğunu söyledi.

Tatar, GSM ücretlerinin nasıl düşürüleceğini anlamadığını ifade ederek, bütçe açığının ortada olduğunu, en az 700 milyon TL bütçe açığı bulunduğunu; operatörlerle de görüştüğünü ancak öyle bir indirimin öngörülmediğini öğrendiğini; bu yüzden bu indirimin nasıl olacağını anlamadığını, telefondaki indirimde de bir popülizm olduğuna inandığını kaydetti.

Özelleştirilen Ercan Havalimanı ve ETİ Teşebbüslerindeki personelin durumunu kendi aralarında tartışan milletvekilleri, bu istihdamların Özelleştirme Yasası kapsamında yapıldığını ve bu yasanın Mecliste yeniden ele alınıp değerlendirilebileceğini ifade etti.

Bunun üzerine Tatar, böyle bir düzenlemeye destek vereceklerini; DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy da, bunun yapılması durumunda “devlete eşitsizlikle istihdam edilen bu insanların motivasyonunun artacağına ve önlerinin açılacağına” dikkat çekti.

Ersin Tatar, Türkiye’de de özelleştirmelerin yapıldığını, ülkenin geliştiğini, dışa borçlanma yapmadığına işaret ederek, yeni Ercan Havalimanı inşaatının henüz başlamadığını, burada anlamadığının, orada bulunan İstanbul Havayollarının hangarının nasıl kaldırılamadığı ve bu konuyu mahkemeye nasıl taşıdığı, bu cesareti nereden bulduğu olduğunu belirtti.

KKTC malını zamanında “ya beleşe kiralayan” şirketin şu anda battığını ve havayolu işi yapmadığını, ancak devleti mahkemeye verdiğini ifade eden Tatar, bunun yeni havayolu yatırımını da engellediğini kaydetti.

İhaleyi alan şirketin 4 yılda bu yeni binayı bitireceğini söylediğini, ancak şimdi bu konunun inşaatı geciktirdiğini ifade eden ve bunu eleştiren Tatar, oradaki askerin de taşınmasının gerektiğini, ancak projenin yerinin değiştirilebileceğini, fakat maliyetin artabileceğini söyledi.

Bir an önce bu projenin başlaması gerektiğini, şirketin beklenmedik bir şekilde zora girip yatırımı yapmaktan vazgeçebileceğini, bu yüzden projeyi engelleyen her şeyin ve İstanbul Havayollarının devlet gücüyle aradan çıkarılabileceğini, bu konuda mahkemeye giden konuya, yargının en erken zamanda gereken kararı vermesi gerektiğini kaydetti.

ÖZGÜR

CTP-BG Milletvekili Komite Başkanı Birikim Özgür de, bakanlığın, çok önemli bir bakanlık olduğunu, özellikle bilişimi barındıran Bayındırlık Bakanlığı’nın ambargo tanımadığını vurgulayarak, e-devletin ilk etapta önemine vurgu yaptı.

Özgür, bu proje tamamlandıktan sonra devletin bu projeyi nasıl yürüteceğinin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini; bilişim yatırımları konusunda öncü olması gerektiğini, teşvikler ve hibe programları yapılabileceğini; e-ticaret konusunda girişim yapılabileceğini, bu konuda firmalara nasıl katkıda bulunulabileceğinin çalışmasının yapılması gerektiğini kaydetti.

Trafikte son günlerde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalara dikkat çeken Özgür, bu konuda siyasetçilerin elinde sihirli değnek olmadığını, ancak son zamanlarda yollara yapılan yatırımların ölümlü kazaları azalttığını, ancak halen AB standartlarına gelinemediğini, ışıklandırmaların az olduğunu anlattı.

Trafik konusunun tek çatı altında toplanmasının olumlu bir gelişme olduğunu; ehliyetlerin bir kez verildiği ve bir daha sınav yapılmadığına işaret eden Özgür, telefonda ise sabit hattın GSM’lerle rekabet edemeyeceğini, ancak bu yeni indirimin sabit telefona ilgiyi artırması durumunda devlet gelirlerinin de artmasına vesile olacağına inanç belirtti.

Özgür, gündemde mobil GSM’de üçüncü bir şirketin, ulusal havayolu şirketi, yat limanları ile ilgili bir takım çalışmaların olup olmadığını da sordu.

DİNÇYÜREK

DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek de, ilk olarak geçen yıl özelleştirilen Ercan Havalimanı ile ilgili bilgi almak istediğini, bütçe kaleminde “Ercan Havalimanını geliştirme” başlığı altında 13 milyon TL kaynak bulunduğunu, bunun özelleştirilen bir yer için ne olduğunu sordu, açıklamasını istedi.

Dinçyürek, telefon, karayolları konularında da bazı açıklamalar istediğini ifade ederek, bakanlık bütçesinde özellikle karayolları yatırımlarında düşüş olduğunu, daha önce gerekli yatırımların yapıldığını ancak halen çok eksikliğin olduğunu belirtti.

Gazimağusa Serbest limanda yapılan çok ucuz kiralamaları ve kansere de sebep olan kirli yük boşaltımı ile ilgili sıkıntıları işaret eden Dinçyürek, KKTC’nin en rahat gelişebileceği konunun bilişim alanı olduğunu, bu yüzden bu konuda çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Bunun yapılması durumunda hem istihdam hem de ekonomiye katkı olacağına inanç belirtti.

Dinçyürek, Bilişim Suçları Yasa Tasarısı, Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısı, Elektronik İmza, Denizcilik Müsteşarlığı hakkındaki çalışmaların ne durumda olduğunu sordu. Yaşlıların ehliyetleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Dinçyürek, bu konuda 60 yaş üzeri kişilere gerekli testlerin yapıldığını anlattı.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner de, Bayındırlık Bakanlığı’nın bütçesinde bu yıl ciddi bir sıkıntı gördüğünü, bu bütçenin sıkıntı yaşatacağını ifade ederek, bir önceki yıl ile bu yılki bütçeyi karşılaştırdı.

Saner, sadece karayollarında 46 milyon TL azalma görüldüğünü, bunun çok sıkıntı yaratacağını işaret ederek, bu yılki yatırım miktarında da azalma görüldüğünü kaydetti. Dış temaslar bütçesinin artırılmasının olumlu olduğunu, ancak esas darbeyi karayollarının yediğini savunan Saner, geçen yıl 59 kilometrelik bölünmüş yol ihalesi yaptıklarını, bunun da 83 milyon TL civarında olduğunu ifade ederek, bu kaynağın sadece bu ödemelere yeteceğini işaret etti ve bu yollar hakkında bilgi verdi.

Bunun dışında bakanlığa bütçe kalmadığını, buna bakıldığında 2014 yılında yol yapılamayacağının görüleceğini ifade eden Saner, yollarda ciddi çökmelerin olduğunu, yolların tamir istediğini ancak bu bütçe imkanlarında sıkıntı yaşanacağını gördüğünü, bua da üzüldüğünü söyledi.

Saner, kendi dönemlerinde karayollarında yapılan yatırımların yol güvenliğini artırdığını ve ölümlü kazaları azalttığını, ancak son olan ölümlü motor kazalarının hep tek gidiş geliş yollarda yaşandığını ifade ederek, karayollarında yaşanan sıkıntıları anlattı. Ancak bütçeye bakıldığında bu yılın karayolları için ciddi sıkıntılarla geçeceğinin görüldüğünü savundu.

Posta Dairesi’ne de değinen Saner, Türkiye’deki Posta Dairesi’nin şu andaki durumunun futbol ligi sponsorluklarından ortada olduğunu, bu yönde kendi yaptıkları çalışmaları anlattı. Telefon Dairesi’nin durumunun ne olacağını soran Saner, bu yönde yapılan her eve fiber optik çalışmalarının ne durumda olduğunu merak ettiğini, bunun çözümünün “özerkleştirme” dışındaki seçeneğin olduğunu söyledi.

Saner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı dairelerin bütçelerini tek tek ele alarak azalan bütçelerinden duyduğu endişeleri ve kendi yaptıkları çalışmaları dile getirerek, telefon konuşmalarının ücretsizleştirilmesini desteklediğini kaydetti.

Mağusa Limanı’nda köklü çözümler gerektiğini, ancak serbest limanının dışarıya alınmaması durumunda hiçbir çözümün bulunamayacağı görüşünü belirten Saner, bugünün geç olmadığını, çözüm için atılacak adımlara destek vereceklerini, limanın geliştirilmesinin Gazimağusa’ya yarayacağını, bunun nüfusu da artıracağına inanç belirtti ve limanda gerçekçi adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Saner, Ercan Havalimanı’nın kendi dönemlerinde özelleştirmeden önce birçok altyapı yetersizliğinden sürekli gündeme geldiğini, basına düştüğünü, tüm sıkıntıların bakanlığa dert olduğunu ve ihale edildiğini anlatarak, Değirmenlik Belediyesi’nin yılda 7 milyon TL üzerinde kazanç sağladığı, fakat yapılacak yatırımlarda Ankara’ya gidildiğine işaret etti.

Özelleştirme ile devletin elektrikten de tasarruf ettiğini, yeni tarife ile bakıldığında bugün 5 milyon TL civarında tasarruf edildiğini, yeni ihalenin başlaması gerektiğini söyleyen Saner, ihale ile ilgili tartışma yaşanması üzerine, Ercan Havalimanı’nın parasının da Kıb-Tek’e gittiğini öne sürdü.

Ercan ihalesinde sıkıntı yaratan hangarın 49 yıllığına kiralandığını, Ercan’ın 25 yıllığına kiralandığını ifade eden Saner, bu konuda yargının gerekli kararı vereceğini kaydetti.

TAÇOY

DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy da, Ercan Devlet Havalimanı’nın özelleştirilmemesi için geçmişte yaptıkları çalışmaları anlatarak, gelirleri artırmak için DutyFree alanlarının kiralarını ve sayılarını artırdıklarını, ihale ettiklerini, böylece gelirlerin çok artacağının düşünüldüğünü  fakat olmadığını kaydetti.

Taçoy, Ercan ihalesini alan şirketin oradan 1 yılda 80 milyon TL gelir ettiğini hesapladığını, bundan devlete ne kadar vergi verdiğini merak ettiğini ifade ederek, Ercan’da alelacele ihaleye çıkıldığını, oradaki durumun iyi hesaplanmadığını, asker ve hangarların düşünülmediğini, özel sektörün yaptığı gümrük binalarının bulunduğunu, gelirlerin iyi hesaplanmadığını, yangından mal kaçırır gibi ihalenin yapıldığını savundu.

Bu yatırımın asker ve hangar konusu temizlenmeden başlamayacağını, şirketin de gelirleri toplamayı sürdüreceğini, zemin hazırlamadan ihalenin yapılmasının yanlış olduğunu söyleyen Taçoy, Sivil Havacılık Dairesi’ne de değinerek, sivil havacılığın İslam İşbirliği Teşkilatı’na girişinin önünün açılması gerektiğini kaydetti.

Toplantı, öğle arasının ardından devam edecek.