ÜRETİCİLER 1-5 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA FONA BAŞVURABİLECEK

Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı, Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri alınmasında mağduriyet yaşamamaları amacıyla, 1– 5 Eylül tarihleri arasında, Tahıl, Yem Bitkileri, Nadas,  Narenciye, Zeytin, Harup, Badem, Meyve ve Patates üreticileri için Genel Tarım Sigortası Fon Müdürlüğüne ek başvuru süresi açıldığını açıkladı.

“2013-2014 yılı Doğrudan Gelir Desteği” için arazi beyanlarının ‘Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’ ve ‘Genel Tarım Sigortası Fon Müdürlüğüne’ belirlenen tarihlerde yapıldığı; gelen taleplerde ve yapılan kontrollerde bir kısım üreticinin, Genel Tarım Sigortası Fon Müdürlüğüne başvurularını yapmadıklarının saptandığı açıklandı.

Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu üreticilerin kayıtları oluşturularak Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri alınmasında mağduriyet yaşamamaları amacıyla 1– 5 Eylül tarihleri arasında (her iki tarih dâhil) Tahıl, Yem Bitkileri, Nadas,  Narenciye, Zeytin, Harup, Badem, Meyve ve Patates üreticileri için “Ek” başvuru süresi açılmasına karar verildiği kaydedildi.

Normal süreler içinde başvurusu yapılan alanlar için, yeniden yapılacak başvuruların dikkate alınmayacağının bildirildiği açıklamada, normal süre içinde başvuru yapamayan üreticilerin, hazırlanan ‘Başvuru Formu’nu doldurarak, Lefkoşa Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’na ve Genel Tarım Sigortası Fonu’na başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

Üreticilerin beyan edilen alanlar için tapu, icar belgesi ve tahsis belgeleriyle müracaat etmeleri gerekiyor.

Açıklamada, “2014 yılı için Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı ve Genel Tarım Sigortası Fon Müdürlüğüne başvuru yapamayan üreticilerin başvuruları alınacaktır” denildi.