KONTROL EDİLEN 106 ARAÇTAN 28’İNİN SAHİBİNE İHBAR YAZISI YAZILDI

 Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 5-9 Ekim tarihleri arasında, 5 anayol güzergahında yaptığı egzoz emisyon ölçümleri denetimlerinde, standartların üzerinde egzoz gazı çıkardığını saptadığı 28 araç sahibine ihbar yazısı yazdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, denetimler sonucunda 58’i mazotlu, 48’i benzinli olmak üzere 106 araç kontrol edildi ve 17'si mazotlu 11'i benzinli olmak üzere 28 aracın emisyon denetimlerinde standartları sağlayamadığı belirlendi.

ARAÇ SAHİPLERİNE 30 GÜN SÜRE

Araç sahiplerine, araçlarının bakım ve servislerini 30 günde tamamlayıp Çevre Koruma Dairesi'ne başvurmaları için ihbar yazısı yazıldı. Gerekli servisleri yapıldıktan sonra dairede yeniden yapılacak kontrol sonrası araçlarının egzoz emisyonları yeterli düzeyde olan sürücülerin ihbarları geçersiz kılınacak.

Kontrol ve bakımlarını yaptırmayan sürücüler ise bir asgari ücret tutarında ceza alacak.

Egzoz emisyon denetimlerinin önümüzdeki günlerde de düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Bu arada, Çevre Koruma Dairesi tarafından egzoz emisyon testi yapmakla yetkilendirilmiş, lisans almış garajların 10’u da hafta boyunca denetlenerek, koşullara uymayan garajlara uyarılarda bulunuldu. Garaj denetimleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.