SOMALİ'DE KABİLE ÇATIŞMASI: ÖLÜ SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Mogadişu, Somali İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanı Abdulkerim Hüseyin, Galgedud kentinde 40 kişinin ölümüne sebep olan olaylara ilişkin tarafları çatışmaları durdurmaya çağırdı.

Hüseyin, basın toplantısında, Somali'nin merkezindeki Galgedud ilinin Balter semtindeki çatışmalara karışan kabilelerin milletvekillerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

Hüseyin, çatışmaların durdurulması ve uzlaşma çalışmalarının başlatılması için bölgeye bir heyet gönderilmesini istedi.

Dün gölet inşası için kullanılması gereken bir toprak parçası üzerinde çıkan mülkiyet tartışması ile başlayan çatışmalarda 40 kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Somali'nin kırsal alanlarında, su kuyuları ve tarım alanlarının mülkiyeti sorunu sebebiyle kabileler arasında zaman zaman kanlı çatışmalar yaşanıyor.
    
AFGANİSTAN'DAKİ SALDIRI: 5 AFGAN VE 9 SALDIRGAN ÖLDÜ
    
Afganistan'ın doğusundaki Celalabad hava üssünü hedef alan saldırı ve ardından çıkan çatışmada en az 5 Afgan ile 9 saldırganın öldüğü bildirildi.

Yerel polis yetkilileri, Taliban'ın üstlendiği saldırıda ve sonrasında çıkan çatışmada 2 Afgan üniversite öğrencisiyle üste görev yapan 3 Afganın hayatını kaybettiğini belirtti.

Sabah saatlerinde bomba yüklü iki araçla ABD-Afgan hava üssüne girmeye çalışan 9 saldırgandan 3'ünün araçların infilak etmesi sonucu, değerlerininse saldırı sonrasında çıkan çatışma sırasında öldüğü kaydedildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, iki saat süren çatışmanın ardından saldırganların üsse girmesinin engellendiğini bildirmişti.

Celalabad üssüne Şubat ayında da bir saldırı düzenlenmiş, üssün girişinde infilak eden bomba yüklü araç 6'sı sivil, 9 Afganın ölümüne neden olmuştu.

MISIR'DA TRAFİK KAZASI: 7 ÖLÜ
    
Mısır'ın güneyde meydana gelen trafik kazasında 4'ü Alman turist 7 kişinin öldüğü, iki Alman turistin yaralandığı bildirildi.

Kızıldeniz İl Emniyet Müdürü Mustafa Budeyr'in AA muhabirine verdiği bilgide, iki aracın Safaca-El-Gardaka yolu üzerindeki bir turistik tesisin önünde çarpıştığını, kazada 3 Mısırlı ve 4 Alman turistin hayatını kaybettiğini, 2 Alman turistin yaralandığını belirtti. Yaralıların Gardaka devlet hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

Savcılığın soruşturma başlattığı ifade edildi.

(AA/EMR/HÖ)