Dünya Kanser Günü’nde Kıbrıs Manşet’e önemli açıklamalarda bulunan KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, 20 yıllık derneklerinin kapanmanın eşiğine geldiğini söyleyerek vurguladı; “Bu ekonomik buhrandan çıkmak istiyoruz. Yardım edin! Bu ay özveriyle çalışan personelimize maaş ödeyemedik…”

 

                                                                   Deniz YAKAR

 

 

4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde açıklamalarda bulunan Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail, yaşadıkları ekonomik sıkıntıdan dolayı kapanmayla karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Kıbrıs Manşet’e önemli açıklamalarda bulunan Kocaismail, dernek bünyesinde çalışan personelin maaşlarını bu ay ödeyemediklerini, tek kuruşun bile kendileri için çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

İşte Kocaimail’in, Kıbrıs Manşet’e yaptığı özel açıklamalar;

 

“Bu ay maaş ödeyemedik”

“Kanser Hastalarına Yardım Derneği çatısı altında beş ayrı bölüm hizmet veriyor. Bu bölümde özveriyle çalışan bu insanların maaşlarını, bu ay ödeyemedik. Dernek olarak en büyük sıkıntımız, yaşadığımız ekonomik sorundur diyebilirim.”

 

“Derneğin kapanması söz konusu”

“Aylık olarak 108 bin TL maaş giderimiz var. Çıkar yol bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Maddi yönden bağışlarımız çok azaldı. 20 yıllık derneğin küçülmeyi bırakın, kapanması söz konusu.”

 

“Tek kuruşun bile önemi var”

“4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde bu açıklamayı yaptığım için çok üzülüyorum. Bir tek kuruşun bile, bizler için büyük önemi var.”

 

“25 bine yakın üyemiz var”

“Hasta yakınlarıyla birlikte 25 bine yakın üyesi olan bir derneğiniz. Yaşadığımız sorunlardan dolayı, yardıma muhtaç olan kimseyi yarı yolda bırakmak istemiyoruz.”

 

“Uluslararası Kanser Örgütü’ne üyeyiz”

“Bir yıldır yolumuza merkezi İsviçre’de bulunan, Uluslararası Kanser Örgütü’yle devam ediyoruz. Artık tüm etkinlerimizi iki kuruluşun logosuyla sürdüreceğiz. Bu işbirliğini bugün 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde açıkladık. Bu üyeliği bir yıl gecikmeli olarak açıklamamızın nedeni ise mevcut ambargoların, bu sürece engel olma olasılığıdır.”

 

“Kıbrıs’tan sadece biz üyeyiz”

“Türkiye ile birlikte 80 ülkenin üye olduğu bu kuruluşa, Kıbrıs’tan sadece bizim derneğimiz üye. Güney Kıbrıs henüz bu oluşum içerisinde yer almadı.”

 

“Hasta gönderdik, tabut karşıladık”

“Dernek olarak yıllarca Türkiye’ye tedavi için hasta gönderdik, tabut karşıladık. Bu durum, bu yıllarda değişti. Artık ülkemizde de aynı imkanları yakaladık. Tüm bunlar yaşanırken, ben sevinçten gözyaşlarımı tutamamıştım. Hastalarımızın ellerini tutarak yardım ediyoruz. Böyle gelişmeler varken, bu ekonomik buhrandan kurtulmak istiyoruz.”

 

“Umudumuz var”

“Yine de umudumuz var. Böyle bir günü yaşadığımız an bile yardım edenler oldu. Bugün iki büyük firma, bize toplamda 11 bin TL yardımda bulundu.”

 

“Fitreler bizim için çok önemli”

“Bizim için dini bir görev olan fitre dönemi çok önemli. Fitrelerden gelen yardımı tükettiğimizde, tökezlemeye başlıyoruz. Ülkede binlerce iş yeri var! Her biri, aylık yüz TL yardım yapsa, derneğimiz için çok büyük umut ışığı olacak.”

 

“Ayda 5 TL yardım edebilirsiniz”

“Ülkedeki GSM operatörleri de, derneğe yardımcı. 4171’e boş mesaj atarak, ayda sadece 5 TL vermek suretiyle bizlere katkıda bulanabilirsiniz.”

 
Yardım protokolü imzalanacak

Öte yandan Ziya Emir Group'a ait Kıbrıs Sağlık internet sitesi, ilerleyen günlerde, sosyal yardım konusunda önemli bir projeye imza atarak Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne yardımda bulunacak. Kıbrıs Sağlık internet sitesi reklam gelirlerinin 3’te birini derneğe bağışlayacak. Yardım protokolü önümüzdeki günlerde Dernek Başkanı Raziye Kocaismail ve Ziya Emir Group Direktörü Ziya Emir tarafından imzalanacak.