Hayvan Üreticileri Birliği, Asil Nadir’e yönelik haksızlıkları protesto etmek amacıyla, diğer üretici sektörlerin desteğini de alarak 3 Eylül Pazartesi günü büyük bir eylem düzenliyor

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, tüm üretici sektörlerinin Asil Nadir’in İngiltere’deki mücadelesine destek verdiğini ve bu nedenle büyük bir eylem hazırlığında olduklarını açıkladı. 

“Dünyaya sesimizi duyuracağız” diyen Naimoğulları, adaletin yerini bulması için 3 Eylül Pazartesi günü yürüyeceklerini ve ses vereceklerini söyledi. 

Naimoğulları, diğer sivil toplum örgütlerinin ve halkın, düzenlenecek eylemlere destek vermelerini istedi.
Mustafa Naimoğulları, dün Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret ederek, örgüt olarak almış oldukları kararı dile getirdi.

Asil Nadir hakkında İngiltere’de verilen kararın istinaf sürecinde bozulacağı umudunu dile getiren Naimoğluları şöyle dedi:

“Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği, özellikle Kıbrıs Türk toplumunun kalkınmasında ve tanıtılmasında, yıllarını, bilgisini ve tecrübesiyle hayatının büyük bir kısmını harcamış çok değerli işadamı Asil Nadir’e karşı yapılmış bu siyasi oyunlara, ayrıca İngiliz mahkemesinin almış olduğu son derece yanlış olan kararlara karşı sessiz kalacak değildir.  Haksızlığa uğrayan Sayın Asil Nadir için yazmak, aramak, konuşmak değil, harekete geçme zamanındır. Bundan sonraki süreçte Hayvancılar Birliği, bütün tarım sektörüne öncülük edecek Kıbrıs Türk üreticisinin ve Kıbrıs Türk halkının sesini Kıbrıs Rum kesimine ve İngiliz adaletine duyuracaktır.

Tepkilerimizi bütün üretim sektörüyle birlikte, özellikle alınan yanlış kararın istinaf sürecinde düzeltilmesi ve adaletin yerini bulması için gösterecektir. Bizlerin düşüncesi ve inancı Sayın Asil Nadir’in bu süreçte haksız yere ceza almış olduğudur. Bilinmelidir ki, köylü üretici ve bu toprakların gerçek sahipleri doğru olduğu yerde üreticinin ve üretim sektörünün bugüne kadar hep yanında olan Sayın Asil Nadir için ne gerekirse yapmaya hazırdır. Yapacaktır.” 


KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, toplumun birçok kesiminden Asil Nadir’e destek geldiğini, ancak üretici sektörlerin bu desteği farklı duygularla dile getirdiğini söyledi.

Asil Nadir’in tarıma katkısının unutulamayacağını ifade eden Akar, çiftçinin, köylü ve hayvancının de bunu takdir ettiğini belirtti.
Akar, Asil Nadir’in çökertilmesi olayının perde gerisinde Rum tarafının olduğunun unutulmamasını istedi.