Dr. Bayram Ali Tavlayan'ın mesajı şu şekilde:

Değerli Öğrenciler,

"Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılını kutluyoruz. Bugün, hepimizin gurur günü.

Cumhuriyetin özgürlük ve eşit birey olmak demek olduğunu her zaman aklımızın bir köşesinde tutarak başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyeti bizlere armağan eden tüm silah arkadaşlarını her zaman, özgürce nefes aldığımız her saniyede sevgi saygı ve minnetle anmalıyız.

Her zaman vurguladığımız gibi gemiler bir ülkenin ulaşmış olduğu medeniyet seviyesini ve ekonomik gücünü göstermesi açısından yüzen elçiliklerdir. Yüzen elçiliklerde görev aldığınızda sizlerinde ülkemizin birer temsilcisi olduğunuzu ve bu nedenle kendinizi her alanda geliştirmek ve dünyada meydana gelen gelişmeleri devamlı takip etmek zorunda olduğunuzu unutmamanız gerekir. Son dönemlerde meydana gelen gelişmeler nedeniyle Cumhuriyetimize daha fazla sahip çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, dünyanın en güzel coğrafyasında hep birlikte eşit ve özgür, güçlü ve bağımsız olarak yaşamanın değerini bilmeli, anlamalı ve bundan asla ödün vermemeliyiz.

Tüm dünya denizlerinde ve limanlarında ülkemizin temsilcisi olarak biz Denizciler, denizlerde özgürce bayrağımızı dalgalandırabiliyor olmayı Cumhuriyete borçlu olduğumuzu asla unutmayalım…

Hep beraber Cumhuriyetle VİYA…!"