DENKTAŞ YARIN 7., DR KÜÇÜK İSE 15 OCAK SALI GÜNÜ 35. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLER VE ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Lefkoşa, 12 Ocak 19 (.):Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük 35’inci, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş da 7’nci ölüm yıl dönümünde törenlerle anılacak.

DENKTAŞ YARIN ANILACAK

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yarın TMT Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek.

TMT Anıtı’ndaki tören saat 10.09’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Denktaş’ın oğlu Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayacak.

Törende saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek ve yarıya indirilecek.

Anıt özel defterinin imzalanmasının ardından tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı konuşma ile sona erecek.

ANMA PROGRAMI AKM’DE

Rauf Raif Denktaş’ı anma programı ise saat 10.45’te Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

Denktaş’ın oğlu Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın konuşma yapacağı törende, 20 Temmuz Fen lisesi Korosu marşlar ve oratoryo sunacak. Belgesel gösterimi yapılacak.

ANI KOŞUSU

Aynı gün Anı koşusu da düzenlenecek. Koşu Yavuz Çıkarma Plajı’nda saat 07.00’de başlayacak saat 10.07’de TMT Anıtı önünde sona erecek.

DR.KÜÇÜK 15 OCAK’TA

Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ise Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda 15 Ocak Salı saat 10.27’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayacak.

Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek ve yarıya indirilecek. Törende anıt özel defteri de imzalanacak.

Tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmasıyla sona erecek.

ANMA PROGRAMI

Dr. Fazıl Küçük’ü Anma Programı ise aynı gün saat 12.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayacak törende Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün torunu Esen Küçük konuşma yapacak,

Etkinlikte Lefkoşa Türk Lisesi korosu marşlar ve oratoryo sunacak.

ANI KOŞUSU

Halkın Sesi Gazetesi’nde saat 09.30’da başlayacak anı koşusu ise saat 10.25’de Dr. Fazıl Küçük Anıtı önünde sona erecek.

(TUĞ/HÖ)    ABONELERE NOT: RAUF R. DENKTAŞ’LA İLGİLİ HABER DOSYASI GÜN İÇİNDE YAYINLANACAK