Aralarında DP-UG Yönetim Kurulu üyeleri ile Paşaköy Belediye Meclis üyesinin de yer aldığı 9 DP-UG mensubu, partilerinden istifa etti.

DP-UG’den aileleriyle birlikte istifa ettiklerini bildiren Halil Şengül, Yahya Şengül, Halil Erol, Mehmet Aktaş, İsmail Özer, Hasan Tesiz, Volkan Göktürk, Sabri Mustafa ve İbrahim Özer, gerekçe olarak ise parti yönetiminin üyelerin görüşlerini dikkate almamasını, son olarak da Paşaköy Belediye Başkan adaylığı konusunda delegenin seçimini hiçe sayılmasını gösterdi.

DP-UG’den istifa eden 9 kişinin, istifa bildirilerinde şu görüşler yer aldı:

“1992 yılında DP’nin kurulmasında, bu partinin iyi ve kötü gününde bu partiye sahip çıkan insanların düşünceleri ve görüşleri, hiçbir zaman önemsenmemiş, yıllarca bu partiye sahip çıkan insanlar dışlanmış ve bir kenara atılmıştır.

2006 yılından beridir muhalefete düşen partimize gerçek partilerimiz sahip çıkmış ve büyük emek vermiştir.

Son olarak Paşaköy belediye başkan adayını belirlerken, bölge örgütlerinin büyük çoğunluğu Mehmet AKTAŞ’ı desteklemesine rağmen, DP-Ulusal Güçler yönetimi diğer adayı göstermiştir.

Bizler yıllarca bu partiye emek veren ve sahip çıkan insanlar olarak, aşağıda isimleri, kimlik numaraları ve imzaları geçen gerçek DP uzun yıllar üyeleri oldukları bu partiden aileleri ile birlikte istifa etmişlerdir.”


Kıbrıs Postası