TAÇOY: “31 MART’TA İŞTEN DURDURULACAĞI İDDİA EDİLEN İNSANLAR MÜNHALLER AÇILANA KADAR İŞTEN DURDURULMAYACAK”

DİLEK: “YETKİLİ SENDİKA OLDUĞUMUZ KURUMLARDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞANIYOR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, 31 Mart’ta işten durdurulacağı iddia edilen insanların münhaller açılana kadar işten durdurulmayacağını söyledi.

Taçoy, kurultay döneminde istihdam edilen 366 kişinin durumuyla ilgili hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) ile dün bir toplantı yaptıklarını ve bugün yine bir toplantıda bir araya geleceklerini kaydetti.

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy bugün Sami Dilek başkanlığındaki Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) heyetini kabulde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Taçoy, hükümet ortağıyla yapılan görüşmelerde 88 kişi için ne yapılabileceği konusunu ve 366 kişinin içinde yer alan 90 kadar geçici işçi statüsündeki insanın geleceğinin nasıl planlanabileceğinin konuşulduğunu söyledi.

Taçoy, 366 kişinin hükümetin kurulduğu günden bu yana gündemden düşmediğini ifade ederek, bu durumun son bulmasını istedi. Taçoy, “Sadece bu insanlar değil, hiçbir çalışan pamuk ipliğine bağlı hayat tarzıyla bir yere varamaz” dedi.

KAMU REFORMU

Kamu Reformu yasasına da değinen Hasan Taçoy,DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bu konudaki girişimlerini ve çalışmalarını anımsatarak, tasarının mecliste madde madde görüşüldüğünü söyledi.

Taçoy, “Kamudaki iş hayatı bu yasayla huzura kavuşacak, her gün sorgulanan ya da sorgulanmak istenen statülerin hepsi ortadan kalkacak” dedi.

TALAT’A SALDIRI

Hasan Taçoy, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, bu saldırının kendilerine geçmişi anımsattığını söyledi ve böyle huzursuzluk ve güvensizliklerin çözüm olasılığına olumsuzluk şeklinde yansıdığını vurguladı.

“Bu gibi olaylar ittifak ve güvenlik anlaşmamızın devamı konusundaki ısrarımızın en kadar haklı olduğumuzu, Kıbrıs Türk halkının geleceğine ancak bu anlaşmamayla güvence altına alınabileceğini anladık” diyen Hasan Taçoy, Türkiye’nin garantörlüğünün gerekliliğine dikkat çekti.

Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun imzaladığı mutabakat metnine ve görüşmelere de tam destek verdiklerini vurguladı.

“BİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”

Hasan Taçoy, toplu iş sözleşmesinin gereklerine işaret ederek, yeri geldiğinde bu konuda kendilerine düşen görevleri yapacaklarını söyledi.

Ülkede iş güvenliğinin geleceği konusunda gerekenlerin yapılmadığını savunan Taçoy, bu konunun savunucusu olan siyasi partilerin sınıfta kaldığını belirtti.

“BİN 500 DAİMİ İŞÇİ KADROSU BOŞ”

Sami Dilek de konuşmasında, 366 kişinin işten durdurulması konusunda DP-UG’den beklentilerini anımsatarak, söz konusu insanlara sahip çıkılmasını istedi.

Yaklaşık bin 500 çalışanın geçici statüde çalıştığını ancak bin 500 civarında daimi işçi kadrosunun halen doldurulmadığını vurgulayan Dilek, meclisteki kamu reformu yasasının çalışanlara sağlayacağı faydaya işaret etti.

Dilek, Kamu-İş’in yetkili olduğu kurumlarda toplu iş sözleşmesi konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, toplu iş sözleşmelerinin imzalanmadığını vurguladı. ,

Dilek, bu durumun devam etmesi halinde en son silahları olan grevleri mücadele noktasına taşıyacaklarını söyledi.

“ÇÖZÜM İÇİN ENDİŞE....”

Kıbrıs sorununun çözümüne değinen Sami Dilek, “Yıllardan beri hep mağdur olan Kıbrıslı Türklerin çözüm sürecinde göçlerle ve diğer mağduriyetlerle sıkıntı yaşamasını benimsemiyoruz” dedi.

Dilek, siyasi eşitlik ilkelerinde, federasyon çatısı altında, iki kesimli, Türkiye’nin garantörlüğünde bir çözüm istediklerini anımsatarak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na destek belirtti.

Sami Dilek, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırının çözüm konusunda endişeleri dillendirdiğini de vurguladı.