DP ULUSAL GÜÇLER 20 TEMMUZ KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 40. YILDÖNÜMÜ MESAJI

“Demokrat Parti Ulusal Güçler; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. Yıldönümünde tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının ve yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarının, Barış ve Özgürlük Bayramı’nı büyük bir kıvanç ve övünçle kutlamaktadır.

Kırk yıl önce 15 Temmuz’da gerçekleştirilen Faşist Yunan darbesi sonucunda, Kıbrıs’ta yaşayan ve ENOSİS hayallerine direnmeye devam eden Türklerin mutlak bir katliamla karşı karşıya kaldığı tarihi bir gerçekir. Kıbrıs Barış Harekatı Kıbrıslı Türklerin yasal temsilcilerinin ısrarlı çağrılarının ve durumun vehametinin farkında olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin basiretli kararları sonucunda gerçekleşmiş, bu sayede Kıbrıslı Türkler tam Özgürlüğe ve Kıbrıs adası Barışa kavuşturulmuştur.
Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Barış Harekatı, Kıbrıslı Rumları ve Anavatanları Yunanistan’ı Faşist Askeri Yönetimlerden kurtarmış ve her iki halka da demokrasiyi geri getirmiş, Kıbrıs Rum Halkı ve Yunan Ulusu’na huzur ve istikrar kazandırılmıştır.

Kıbrıs Türk Halkı bir asra yakın zamandır sürdürdüğü Varoluş Mücadelesi ve Barış Harekatı sonucunda, Kıbrıs’ın kuzeyindeki özgür ve güvenli topraklarda, kendi yönetimini ve demokrasisini, kısacası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak mücadelesini taçlandırmıştır. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yönetenlerin en öncelikli görevi genç Cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşları ile kökleştirmektir.

Kıbrıs’ta kalıcı bir Barış ancak kırk yıl önce yaşanan acı olaylar ve gerçekler göz önünde bulundurularak var olabilir. Kırk yıldır Kıbrıslı Türklerin kendi kendini özgürce yönettiği ve Kuzey Kıbrıs’ta egemenelik hakkını kullandığı gerçeği yok kabul edilerek bir çözüme ulaşılamaz. Kalıcı Barış veya çözüm ancak Kıbrıs Türk Halkının eşitliği, egemenliği ortak kullanma hakkı ve iki kesimlilik, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ilgili tüm taraflar tarafından kabul edilerek gerçekleşebilir.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Barış ve Özgürlük Bayramında, özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, kanını ve terini akıtan muharip gazileri, Varoluş Mücadelesinin önderi Dr. Fazıl KÜÇÜK, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ ve Varoluş Mücadelesine katılan herkesi saygıyla ve hürmetle anmaktadır.

Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirerek bu günü Barış ve Özgürlük Bayramını olarak kutlamamızı sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerine ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile KKTC Güvenlik Kuvvetlerine bir kez daha şükranlarımızı sunarız.”