Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, sivil toplum örgütlerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Mustafa Tolga ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

DP’den verilen bilgiye göre, Arabacıoğlu’na DP’nin LTB Meclis Üyeliği adayları da eşlik etti.

Arabacıoğlu, ziyarette, Lefkoşa halkının hak ettiği hizmeti almasına yönelik projeler ile ilgili dernek yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunulurken, Lefkoşa halkının mutluluğu ve üst düzeyde hizmet alabilmesi için belediye çalışanlarının sorunlarının öncelikli olarak ele alınması gerekliliği üzerinde duruldu.

Arabacıoğlu, dernek başkanı Tolga ve yönetim kurulu üyelerinden “Doğru Dürüst Lefkoşa” için neler yapacaklarını anlatan programı okumalarını istedi.

İlk kez bir belediyenin bu denli sorgulandığına ve yapılanmaya yönelik neler yapılması gerektiği konusunda ciddi boyutta çalışmalar yapıldığına işaret eden Arabacıoğlu, seçimin, sorunların çözümüne, siyasetçiye ve siyasi kurumlara karşı erozyona uğrayan güvenin yeniden tesisine ve siyasetin sorgulanması için değişimin başlangıcına fırsat yaratacağına inanç belirtti.

Seçimin Kıbrıs Türk halkı için bir dönüm noktası olduğunu savunan Arabacıoğlu, yapanın yanına kalmayacağı ve sorgulanacağı bir sürecin 8 Nisan’da başlayacağını söyledi.

Hazırladıkları projelerle belediyeyi içinde bulunduğu durumdan kurtaracaklarını, halk sağlığı, kültür-sanat, eğitim ve temiz Lefkoşa’nın belediyeye ekstra külfet getirmeden gerçekleşebileceğini de göstereceklerini belirten Arabacıoğlu, projelerinin ana hatlarını emeklilere anlattı.

Kendisine sık sık LTB’nin borcunun nasıl kapatılacağı ve Ziraat Bankası’ndaki krediyi alıp almayacaklarının sorulduğunu söyleyen Arabacıoğlu, öncelikle 150 Milyon TL borcu yaratanlarla ilgili hukuksal sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.
 
“Belediyenin borçlarının ödenmesi için kredi olmazsa olmaz” diyerek, belediyenin borç ve faiz yükü yeniden ele alınarak yapılandırılacağını ve süreye yayılacağını ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, TC Ziraat Bankası dahil, uygun faiz ve ödeme koşullarına sahip banka kredileri araştırılarak LTB’nin içinde bulunduğu mali krizin aşılmasının sağlanacağına vurgu yaptı.

Plan ve projelerini de anlatan Arabacıoğlu, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalarda da yedi yıldan beridir bir boşluk bulunduğu ifade ederek, burada devletin, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’nın da sorumluluğu olduğunu savundu ve bu paranın neden talep edilmediği sordu.