DP Kurultayı için geri sayım başlarken, Başkan adaylarından Yrd. Doçent Dr. Fuat Türköz Çiner, Genç TV’de Aysu Basri Akter’in sunduğu sabah programında sert açıklamalarda bulundu.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı ve bazı Milletvekillerini sert bir dille eleştiren Fuat Türköz Çiner, CTP-DP koalisyonun da devam etmesi gerektiğini vurguladı.


DUR DİYEN GENEL BAŞKAN YOKTUR

Doçent Dr. Fuat Türköz Çiner yaptığı açılamada, seçim sonrasında koalisyon kurulması mutabakatı çerçevesinde bir metin hazırlanmıştı.

Bu metinde seçim ve halk oylaması yasasında yapılması gereken tadilatlar da yazılmıştı. Bazı parti milletvekillerimiz partinin ortaya koyduğu görüş dışında görüşler ortaya koymaktadırlar.

Bu durum bazı Milletvekillerinin bir başka parti ile aidet duygularını ortaya çıkarmaktadır  Bazı milletvekillerimiz bir parti ile hala daha yanlış koalisyona girme noktasındadır. Bu duruma dur diyen bir Genel Başkanımız yoktur dedi.


HÜKÜMETİN ÇİZDİĞİ YOL HARİTASINA İMZA ATTIK

Fuat Türköz Çiner açıklamasına şöyle devam etti. ‘Parti içinde büyüyen birisi olarak partiyi soy adı ile değil, üretttikleri ve duruşları ile büyütmek isteyen bir başkan adayı olarak ortaya çıktım.


Hem seçimden önce heme de seçimden sonra hükümetin çizdiği yol haritası altında bizim imzamız olan duruşumuz nettir. Kamuda reform şarttır. Bu duruşu 1 ocak itibari ile sulandırdık duruşun dışına çıktık. Genel Başkan dur diyemediği için bu duruş elimizden kayıp gitmiştir.


KURULTAY YAPACAĞIMIZ YERDE İÇKİ SERVİSİ YAPILDI

Bir süre önce Tüzük kurultayı yaptık. Kurultayı ilk yaptığımız yer içki servisi yapılan bir yerdi. Nisap hasıl olmadığını Genel Sekreter öne sürdü.  

Doğruydu nisap hasıl olmamıştı ve Genel Kurul salonuna girdiğinizde viski servisi yapılıyordu.  Siz ülke yönetimine talipsiniz. 4 başlıkta 2 yenilenme için bir kurultay yapacaksınız.

Daha önce yapılan kurultayların nerde yapıldığı bellidir. Genel Sekreter yeterli nisap yoktur dedi doğrudur. Genel Sekreter 4 maddenin 2’sini bana getirmediniz diyor.


Bir Başkan Genel Sekretere bilgi vermiyor Sorgulanacak çok şeyler var. Ancak bu kontrol başkandan çıktı. Genel başkan partiye hakim değil.


Nisap hasıl olmayınca kurultay 15 gün sonraya ertelendi ancak Pazartesi günü Genel Sekreteri görevden alınsın dendi. Red derseniz şahsıma verilen red olarak diyen bir genel başkan vardı. Ben red oyu verdim.


SİZ HAYATINIZDA DİKTATÖR GÖRMEDİNİZ DEDİ

Genel Başkan siz hayatınızda diktatatör görmediniz dedi. Biz Pazartesi gördük. Beni genel başkan ve hükümette temsil ediyorsanız bu süreçte yanınızda olan birisi ve vekiller haber almazsa ne yaptığınız konusunda kontrol sizden çıkmıştır.

Seçimden çıkalı 7 ay oldu 6 önce UBP ile koalisyon yapılsın diye görüşme yapıldı. Sağda birlik deniyordu. Sağda Birlik ne demek?

Ülkeyi sağ ve sol diye ayırdığınız için 1992 yılında UBP’den 9 milletvekili ayrılarak DP’yi kurdu. Biz partiyi Denktaş zamanında  sağ ve solda birleştirici olmak için kurduk.

Şimdi Sağda birlik deniyor. Siz doğru ülkeyi yönetirseniz soldaki birlik gelir size destek verir.


Ülkede bu durum ayrımcılık ve bölücülük için UBP yöneticilerinin alışıla gelmiş hissiyatıdır.

Bu koalisyon hükümeti sağ ve sol diye bölünmek isteniyor ama bu birliktelik daha demokratik bir ortam yaratır. Ve daha iyi bir ülke yaratacak olan da bu koalisyon hükümetidir.


Bu bozulursa ülkenin çizgisi bozulacaktır. Birilerinin.UBP kurultayında rolü varsa DP kurultayında da rolü var demektir.



UBP İLE KOALİSYONU DP’YE GELEN MİLLETVEKİLLERİDİR

UBP ile koalisyonu DP’ye gelen milletvekilleridir isteyen. Bu partiyi yıllardır taşıyan taban 5 milletvekili ile seçimden çıktı sonra 3 milletvekili ayrılmak istedi. Şu anda ayrılmayı canı yürekten isteyenler var. Ama karşı taraftan davet almadıkları için bekliyorlar.


Bu nedenle sağda birlik çağrısı yapılıyor. Bunu dile getiren Taçoy ile Töre’yi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Ama bu cesaretleri olmayanlar var.

DP bir söz verme duruşu sergiledi. Kurultaydan sonra yeni oluşum ile safralarını attı ve bu nedenle CTP ile yol alıyor. Taçoy ve Töre kendini UBP’de sanırlar. Milletvekili Transferleri kesinlikle ortadan kalkacak diyoruz. Ama bazı vekillerimiz buna karşı çıkıyor.

Genel başkanın tutarsızlığı ve eksikliği işte budur. Başbakan Yardımcısı ve ülke yöneticisiniz. Sizin vekiliniz ben sizin imzanızı tanımam diyor.

Bu vekillere halk önünde tartışma yapılmaz diyemedi ve disipline verilsin diye teklif yapmadı. MYK aldığı kararlarına parti üyelerin tümü de katılmak zorundadır. Genel Sekreter bu duruşunda haklıdır. Ayni Genel Sekreter tüzük değişikliği ile iligili istemden haberim yoktu diyor. Genel Başkanın bu konuda eksiklikleri var’


DP KENDİ CUMHURBAŞKANINI ORTAYA KOYMALIDIR

DP Başkan adayı Fuat Türköz Çiner, açıklamasına devamla, Parti kendi Cumhurbaşkanı adayını ortaya koymalıdır. Eroğlu’nun aday olacağı henüz belli değil. Kendi Cumhurbaşkanını işaret etmemiz kendi adayımızı ortaya çıkartmamız MYK’da kendi Cumhurbaşkanı adayını belirlememiz gerekir.

Biz geçen defa üyelerimizi özgür bıraktık. Bir Genel Başkanın, bir Genel Başkan olarak yaptığı açıklama tüzüğü bağlar. Parti Tüzüğü çalıştırılırsa, Genel başkanın o noktada açıklaması kendini bağlar. Biz geleceğiz. Yenileniyoruz . Bu DP’nin duruşudur. İlerleyen parti yenilenen duruşunu sergilemelidir dedi. 

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER