Doktorun sesini kaydetti

Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen hemşire Fatma Direk Doyguner tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Samet Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk huzurda bulunan zanlı Fatma Direk Doyguner’in cep telefonunun incelendiğini ve aralarında husumet olduğu iddia edilen Dr. Çağın Zaim’i ameliyat anında kaydettiğine ilişkin ses kayırlarının telefonunda silinmiş olmasına rağmen incelenerek geri döndürüldüğünü söyledi.

Polis, zanlının 4 Ekim’de Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde ameliyata giren Dr. Mehmet Arıkbuka’nın Dr. Çağın Zaim'in yardım için gelmesini talep etmesi üzerine ameliyatta görevli bir hemşirenin cep telefonu ile Dr. Çağın Zaim’i aradığı ve hoparlörü açarak yaptığı görüşmeyi, hemşire zanlı Fatma Direk Doyguner’in cep telefonuna ses kaydı aldığının ortaya çıktığını ifade etti.

Polis memuru Samet Öztürk zanlının özel hayatın gizliliğine aykırı davranma suçundan methaldar olduğunu belirterek başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.