Noble Energy şirketi ve işbirliği içerisinde olduğu diğer şirketlerin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki 12. parselde, ikinci bir teyit sondajı yapılması kararı almasının olası olduğu bildirildi.

Politis gazetesi; “Yeni Sondaj Zemin Kazanıyor... Noble Henüz Görüş Bildirmedi Ama Edinilen Bilgiler Burada Sonuçlanıyor” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Rum Enerji Bakanlığı’ndan bazı kaynakların, Noble Energy’nin henüz konuyla ilgili herhangi bir karar almadığını, ancak yeni bir sondaj seçeneğini de reddetmediğini belirttiğini yazdı.

Gazete, uzmanların, 12. parselde yapılacak yeni bir teyit sondajının, illa ki bu parselde daha az doğal gaz bulunduğu öngörüsü yapıldığı anlamına gelmeyeceğini, zira İsrail’de yapılan ek sondajların, daha fazla doğalgaz bulunduğu sonucunu verdiğini kaydetti.

ITERA’DAN YARIN YENİ BİR TEKLİF GELMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan Alithia gazetesi de, doğal gazda ara çözüm çerçevesinde, Rus şirket ITERA’dan yarın ikinci bir teklif gelmesinin beklendiğini yazdı.

Haberde, Güney Kıbrıs’ın işine gelen rakamın, milyon BTU başına 11 doların altında olacak bir rakam olduğu ifade edildi.