Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, gelinen aşamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’de yaşanan süreçten hiçbir partilinin mutlu olmadığını, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirterek, Ulusal Birlik Partililerin hükümette tek parti olarak çalışmalarına devam etmesi ve parti içi huzursuzluklara son vermesi gerektiğini ifade etti.


ÖZGÜRGÜN: “ULUSAL BİRLİK PARTİLİLERİN HÜKÜMETTE TEK PARTİ OLARAK ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMESİ VE PARTİ İÇİ HUZURSUZLUKLARA SON VERMESİ GEREKİR”
“PARTİ’NİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMAMASI, YAŞANABİLECEK SORUNLARA SEBEBİYET VERİLMEMESİ ADINA, PARTİ GENEL YÖNETİM KURULU VE EN YETKİLİ ORGAN OLAN PARTİ MECLİSİ’NİN ALACAĞI KARARLARA TÜM PARTİLİLERİN SAYGILI OLMASI GEREKMEKTEDİR “
“ULUSAL BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ EN ZOR DÖNEMDE MUHALEFETTE YÜRÜTMÜŞ 2001’DEN BERİ TÜM DİVANLARDA BAŞKAN VEYA BAŞKAN YARDIMCISI VEYA ÜYE OLARAK BULUNMUŞ OLMAK HASEBİYLE, YARIŞIN İKİ ADAY ARASINDA GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI VE BUNDAN ÖNCEKİ TEAMÜLLERE GÖRE OYUMU KULLANMIŞTIM”


Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, gelinen aşamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’de yaşanan süreçten hiçbir partilinin mutlu olmadığını, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirterek, Ulusal Birlik Partililerin hükümette tek parti olarak çalışmalarına devam etmesi ve parti içi huzursuzluklara son vermesi gerektiğini ifade etti.
Hüseyin Özgürgün, “Parti’nin birlik ve bütünlüğünün bozulmaması, yaşanabilecek sorunlara sebebiyet verilmemesi adına, Parti Genel yönetim kurulu ve en yetkili organ olan Parti Meclisi’nin alacağı kararlara tüm partililerin saygılı olması gerekmektedir” dedi.


Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, “Ulusal Birlik Partisi yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde birçok seçim ve Kurultay seçimi atlatmıştır” diyen  Özgürgün, 21 Ekim 2012 tarihinde yapılan Kurultay sonucuyla ilgili son yaşanan gelişmelerin ortada olduğunu kaydetti.


Özgürgün şöyle devam etti:
“Yüksek Mahkeme kararı, II. Tur Kurultay sürecinde atılacak adımlar için  Parti Meclisi’ni görevlendirmiştir. Yüksek Mahkeme’nin bu kararına elbette saygılıyım. En yetkili organ olan Parti Meclisi’nin toplanıp en iyi kararı üreteceğinden de hiç bir şüphe duymamaktayım.


Divan Başkanı olarak görev yürüttüğüm 21 Ekim 2012 Kurultayı’ndaki sonuç kararı 3’e 2 çoğunlukla alınmış Divanın kararıdır. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı görevini en zor dönemde muhalefette yürütmüş 2001’den beri tüm divanlarda Başkan veya Başkan yardımcısı veya üye olarak bulunmuş olmak hasebiyle, yarışın iki aday arasında gerçekleşmiş olması ve bundan önceki teamüllere göre  oyumu kullanmıştım.
Dolayısıyla bu bir heyetin kararıydı ve bu heyet de her zaman olduğu gibi binin üzerinde delegenin oybirliği ve güveniyle seçilerek oluşmuştu. Bu arada tekrar vurgulamak gerekirse mahkeme kararlarına uymak ve saygılı olmak hukukun üstünlüğü ilkesine gönülden bağlı olarak benim büyük bir hassasiyetle savunduğum çok önemli bir noktadır.
Gelinen aşamada,  UBP’de yaşanan süreçten hiçbir partilinin mutlu olmadığını görüyoruz. Bu durum ne yazık ki bizi üzmektedir. Ulusal Birlik Partililerin hükümette tek parti olarak çalışmalarına devam etmesi ve parti içi huzursuzluklara son vermesi gerekmektedir. Parti’nin birlik ve bütünlüğünün bozulmaması, yaşanabilecek sorunlara sebebiyet verilmemesi adına, Parti Genel Yönetim Kurulu ve en yetkili organ olan Parti Meclisi’nin alacağı kararlara tüm partililerin saygılı olması gerekmektedir.”