Din İşleri Dairesi tarafından çeşitli bölgelerdeki camilere ataması yapılan ve aralarında imam, müezzin ve kayyum toplam 28 din görevlisinin atamalarının Vakıflar İdaresi tarafından durdurulduğıu öğrenildi. Kibrismanset.com’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun önce onayladığı sonra da nedeni henüz belli olmayan sebeplerden dolayı  28 din görevlisinin atamalarının durulduğu ifade edildi.


ATAMA  KRİZE DÖNÜŞTÜ


Atamalar krize dönüşürken, Vakıf İdaresi Yönetim Kurulu’nun Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay’a son zamanlarda tavır takındığı da belirtildi. Atamanın iptalini duyan ve herkes tarafından sevilen Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay’ın “ Benim yetkim ne? Yaptığımız her iş din görevlilerinin iyi bir hizmet ortamı yaratarak, vatandaşa olan hizmetini eksiksiz yapma arzusudur” diyerek tepki verdiği öğrenildi.


“ATALAY’I YILDIRMA POLİTİKASI”

Din İşleri Sendikası’ndan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Vakıflar İdaresi Başkanı Işılay Arkan’ın Din İşleri Başkanı Sayın Talip Atalay’ı yıldırma politikasıdır. Malumunuz Arkan, Atalay’ı Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay’a şikayet etmişti” dedi

 

www.kibrismanset.com/ÖZEL