Kanlıköy Muhtarı Tahir Baydola, köyleri ile aynı adı taşıyan göletin dolup taşması halinde, Ortaköy, Göçmenköy ve diğer köylerin büyük bir tehlike altında olacağı uyarısında bulundu.
   Meteorolojinin yağmur tahmini sonrasında panik yaşadıklarını anlatan muhtar Baydola “Sevinmemiz gerekirken, panik yaşamamızın nedeni, ikinci sel felaketi korkusundandır” dedi. 
   Baydola, kendi köyünde bir tehlike olmadığını ancak 2010’da yaşanan Ortaköy ve Göçmenköy’deki su baskınlarının tekrar yaşanmaması için göletin üzerindeki dereye başka bir göletin yapılmasının şart olduğunu söyledi. 
   Kanlıköy Göleti’nin tarihinde ilk kez kasım ayında dolduğunu anlatan Baydola, Su İşleri Dairesi’ne durumu aktardıklarını ve dairenin kendisine “Vanaları açıp tahliye edin” dediğini belirtti. Ancak bunun yanlış olduğunu belirterek, “Bütün yağan yağmur şu anda göletten tahliye olacak. Vanayı 30 gün açık tutsam barajın seviyesini sadece 10 cm aşağıya indirebilirim. Bu gerçekleri kimse bilmiyor” dedi.

Göletin suyunu boşaltmayacağız 

   Kanlıköy Göleti’nin tabanının bir metre temizlenmiş olması halinde, Boğaz’dan gelen sel nedeniyle yine dolacağını kaydeden Baydola, bunun bugüne kadar yapılmadığını belirterek, “Kanlıköy muhtarı göleti boşaltmamak için direniyor” denmesine isyan ederek şöyle devam etti:
   “Bu benim bereketimdir. Köylüm barajın dolmasını bekliyor. Göletteki su etraftaki tarlalara üç yıl yeter. Bunun için ben göletteki suyu niçin boşaltayım. Şu anda gölette 1 milyon metreküpten fazla su vardır. 30 gün kapakları açsam barajdaki su sadece 10 cm boşalır.”
   Kanlıköy Barajı’nı dolduran dere üzerine iki gölet daha yapılması konusunda ısrarlı olan Baydola, bunun yapılmaması durumunda Kanlıköy’de derelerin içerisinde yapılan evler ile diğer köylerde yaşanan su baskınlarının devam edeceğini kaydetti. Baydola, “Ben 24 saat göleti gözetim altında tutuyorum. Kanlıköy Göleti eğer taşarsa yetkililer hemen tedbirlerini alsınlar çünkü bilsinler ki 3 - 4 saat sonra su Göçmenköy’dedir” dedi.
   Su İşleri Dairesi’nin yetkililerinin gündemlerinde gölet yapmak olmadığını kendisine söylediğini kaydeden Baydola, her yere yazı yazmasına rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.