Erol Diker, “Maddi durumum iyi olmadığı için avukat tutamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kazayla öldü. Bu davaları polis zoruyla kabul ettim” dedi

7 yaşındaki Mustafa Diker’i, tecavüz ettikten sonra, saatlerce dövüp elle ve yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen baba Erol Diker, ilk defa çıkarıldığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Kazayla öldü” dedi.
Erol Diker, “Maddi durumum iyi olmadığı için avukat tutamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kazayla öldü” savunmasını yaptı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen davada Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, sanık Erol Diker’e “Taammüden adam öldürme” ve “Doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma”, “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlarını kabul edip etmediğini sordu.


Diker: “Suçları polis zoruyla kabul ettim” 


Erol Diker, ise, “Bu davaları polis zoruyla kabul ettim” diyerek, aleyhine getirilen tüm davaları reddetti.
Başkan Bahar Saner, Ağır Ceza Mahkemesi gündeminin yoğun olduğunu Erol Diker’e söyleyerek, davayı itham olarak 1 Kasım 2012 tarihine erteledi. Başkan Saner, sanığın tutukluluğunun devamına emir verdi.