Lefkoşa, 21 Aralık 18 : Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü  (DPÖ) “İstatistik Yıllığı” kitabı yayımladı

Kuzey Kıbrıs'ın coğrafi, toplumsal ve ekonomik durumunu yansıtan başlıca istatistiki verileri kullanıcıya sunan “İstatistik Yıllığı” kitabına, Devlet Planlama Örgütü’nün resmi web sitesi [email protected] adresinden ulaşılabiliyor.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti “İstatistik Yıllığı” Kitabı, 33/1976 sayılı Devlet Planlama Örgütü Yasası'nın üçüncü maddesinin sekizinci fıkrası gereğince yayımlanıyor.

Muhtaroğlu, İstatistik Yıllığı’nda  geçmiş yılların istatistikleri özet olarak sunulurken cari yıl için detaylı istatistiki bilgi verilmeye çalışıldığını ifade ederek, yayında uluslararası normlara uyum sağlanmaya özen gösterildiğini ve seçilmiş ülkeler bazında uluslararası istatistik bilgilere yer verildiğini kaydetti. 

Yayımda sunulan bilgilerin, bakanlık, kamu ve özel kuruluşların istatistiki yayınları ve devre raporlarından derlendiğini ifade eden Muhtaroğlu,  yıllıkla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“İstatistik Yıllığı kitabında; İklim, Nüfus ve Hayati İstatistikler, Eğitim, Adalet, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım, İşgücü ve Çalışma, Tarım, Elektrik Enerjisi Tüketici Grupları, İnşaat, Para ve Banka, Ulaştırma ve Haberleşme, Turizm, Dış Ticaret, Maliye ve Milli Hesaplar, Fiyat ve Endeksler ve Uluslararası İstatistikler başlıkları olmak üzere 17 bölümde 14 grafik ve 202 tablo sunulmaktadır. Her bölümün girişinde de kısa bir açıklama yer almaktadır. Kitap, toplamda 363 sayfadan oluşmaktadır.

İstatistik Yıllığı kitabına, Devlet Planlama Örgütü’nün resmi web sitesi olan [email protected] adresinden ulaşılabilmektedir. Kitap ile ilgili soru, yorum ve düşüncesi olanlar Devlet Planlama Örgütü’nün 601 12 00 ve 601 12 01 telefonlarından yetkililere ulaşabileceklerdir. 

Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan bu kitabın hazırlanması için veri sağlayan ve katkı koyan tüm kurum ve personele teşekkür eder, tüm kullanıcılara faydalı olmasını dilerim.”

(EMR/ YIL)

 

 

 

 

                                                                                                                                                         Ö