EROĞLU, ERDOĞAN’A MÜZAKERE SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Türkiye temaslarını tamamlayan  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün gece KKTC’ye döndü.

Eroğlu, adaya dönüşünde Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi ve Erdoğan’a müzakere süreciyle ilgili bilgi verdiğini söyledi…

Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı, temasları hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, Sivas halkından ve yöneticilerinden yoğun ilgi gördüğünü kaydetti ve ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı’ndaki Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen görüşme hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Erdoğan ile bir buçuk saat süren bir sohbet toplantısı yaptıklarını kaydetti.

Eroğlu, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda Erdoğan’a müzakere süreci ile ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Erdoğan ile Kıbrıs konusunda uzun süredir görüşemediklerini kaydeden Eroğlu, “Böyle bir görüşmeye gerek vardı. Sayın Başbakan ile Kıbrıs konusunda uzun zamandır görüşememiştik. Görüşmelerin seyri ve liderlerin pozisyonlarının samimi bir diyalog ile aktarılması bana göre önemlidir” şeklinde konuştu.

Özelikle Maraş konusunda Rumların büyük beklentilerin olduğunu kaydeden Eroğlu Başbakan Erdoğan ile bu konuları değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.