KIBRIS MANŞET -ÖZEL

Kötü ve karanlık yollar, bakkaldan ehliyet alır gibi ehliyet almalar, caydırıcılığı olmayan cezalar, eğitimsiz öğrenciler bilinçsiz sürücüler…

İhmaller sonucu yollarda suçsuz yere can vermek Kıbrıs Türkünün kaderi olamaz.

Ülkemizde infial yaratan ölümlü trafik kazalarının gölgesinde şoför okullarının birbirlerini suçladığı bir eyleme şahit olduk.

KKTC Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği’nin ehliyet sınavı yapılan yerlerdeki sıkıntılar dolayısıyla sınav yapmama kararı alması tartışmaları beraberinde getirdi.

İnsanlarımızın yollarda can verişini çaresizce seyrederken,  Başkanı Barış Tilki, ölümlü kazalara dur demek için acil önlem alınması gerektiğini vurguladı ve hayati önerilerde bulundu.


*********** 

Şoför Okulları Birliği Eski Başkanı Barış Tilki, Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği’nin sınav yerinin değişmesini istemeleri konusunda beraber eylem yapmayı teklif ettiklerini fakat buna hiç yanaşmadıklarını ifade etti.

Barış Tilki, Bağımsız Şoför Okulları Birliği’nin yapmış olduğu eylemin “bir dalda iki kuş vurmak” istemelerinden kaynaklandığını ifade etti ve şöyle konuştu:

 “İki hafta önce bizler için sayın Bakan daha önceleri bizlere kooperatif için yapmış olduğumuz müracaatı verebilmesi için Bakanlar Kurulundan bir maddeyi geçirmesi gerekirdi ve iki yıl beklediğimiz maddeyi geçirmesi bunların işin ciddi olduğunu bizlerin 2020 Ocak ayında yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği müktesebatlarını bu Kooperatifin verilmesi ile itirazımızın olmayacağını ve her engeli aşabileceğimizi anladılar ve yeri bahane ederek bir dalda iki kuş vurmak istediler tek sebep bu belki Tüzükleri de istedikleri boyuta getirirlerdi ama bakan bunu anlayınca geri adım attılar”

CİDDİ TEDBİRLER ŞART OLDU

Hayatımızı zindana çeviren toplumda infial yaratan ölümlü trafik kazalarına ilişkin de ciddi tedbirler alınmasını vurgulayan Tilki, trafik derslerinin müfredata konması, trafik seferberliği ilan edilmesi, karayollarının özelleştirilmesi, trafik mühendisleri yetiştirilmesi gibi hayati önerilerde bulundu.

TRAFİK DERSLERİ MÜFREDATA KONULMALI

Uzun süredir gündeme gelen ancak bir türlü icraata geçirilemeyen Trafik dersleri hakkında da açıklama yapan Tilki, Trafik derslerini ilk okullardan liseye kadar kalıcı olması için müfredata konulmasının şart olduğunu vurguladı.

Barış Tilki, Trafik dairesinin binası ve personelinin trafik müdürü de dahil bilinçli kişiler tarafından atanması gerektiğinin altını çizdi.

LAFTA DEĞİL ÖZDE SEFERBERLİK İSTİYORUZ

Başbakanlık bünyesinde trafik seferberliği lafta değil özde olunması gerekir ve kriz masasının bilinçli kişilere verilmesini sağlanmalı görüşünü ifade eden Tilki, Trafik Mühendisi olan Taner Aksu gibi birisinin bu görevin başına getirilmesini önerdi.

Tilki, karayollarının da tekrar gözden geçirilmesi veya özelleştirilmesi gerektiğini vurguladı.  Toplanan seyrüsefer, ehliyet, trafik cezaları, kamera ücretlerinin trafiğe bilinçli şekilde kullanılması İçin oluşacak kriz masasına bütçe hazırlanması gerektiğini belirten Barış Tilki,  Trafik polislerinin eğitilmesini sağlamak ve yeterli sayıda polis istihdam etmek gerektiğini alınan polislerin sadece trafik polisi kalacak ve şehirlerarası devriye yapılması için öncülük edilmesi gerektiğini kaydetti.

Trafik mühendislerinin çoğalması için çocuklarımıza da burs açılması için teşvik edilmesi ve trafik dairelerine kazandırılması gerektiğini belirten Tilki, ehliyet veren kişilerin eğitilmesi ve tekele bırakılmaması için gerekli çalışmaların yapılmasının sağlaması gerektiğini vurguladı.

CEZALAR CAYDIRICI  DEĞİL

Tarafik kazalarının sadece alt yapı sorunları ve kaynak yetersizliklerinden kaynaklanmadığına da dikkat çeken Tilki, trafik cezalarında caydırıcılık  konusunda da  büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

ŞÖFOR OKULU EĞİTİMLERİ YETERSİZ

Trafik kazalarını ilgilendiren önemli başlıklardan birisi de Şöfor okullarının eğitim kalitesi. Barış Tilki bu konuda özeleştiride bulunuyor :

Şoför Okullarının yeterli eğitim vermediği ve  gelişmiş ülkelerde verilen eğitimlerden çok uzak olduğumuz bir gerçek. Tek derdimiz koyduğunuz öğrencilerin geçip ehliyetini alması ve başka kişilere bizleri tavsiyede olmasıdır. Bizlerin şoför Okullarının düzelmesi kadar kolay iş yoktur. Nasıl mı? Ehliyet Sınavları zorlaştırılırsa  ve ehliyet müfettişleri bilinçli kişiler tarafından denetlenir araçlara bir kişi değil Türkiye’de uygulandığı gibi farklı kişileri bulundurulması gerekir.