DENKTAŞ: “BİZLERE DÜŞEN GÖREV SPORCUMUZ MELİZ’İN BU ZOR DÖNEMİNDE YANINDA OLMAK VE ONA DESTEK VERMEKTİR”

 Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, spor basınında sporcu Meliz Redif ile ilgili olarak çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Meliz Redif’in KKTC’nin yetiştirdiği, uluslararası spor alanında gurur kaynağı ülkesini ve bayrağını, onurlandırmış, ülkesini ve kendini başarılı bir şekilde temsil etmiş yeteneğini kanıtlamış sporculardan biri olduğunu belirten Denktaş, içinde bulunduğu bu zor dönemde Redif’in yanında olmak gerektiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Edindiğim bilgiler doğrultusunda Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu, Meliz'in biyolojik pasaportundaki değerlerinde inişler ve çıkışlar tesbit etmiş ve bu durumun açıklanması istenmektedir. Ayrıca gelen yazıda bir bulgunun olmadığı, değerlerdeki anomali ile ilgili soru işaretleri bulunduğu da belirtilmekte olup, bu süreçte sporcuyu zan altında bırakmamak adına gizli yürütülmesi gereği vurgulanmıştır. Burda bizlere düşen görev, sporcumuzun bu zor döneminde yanında olmak ve destek vermektir. Çünkü Meliz'in önünde spor hayatı için uzun bir dönem daha olacaktır. Bunu biliyorum. Sonuç her ne olursa olsun Meliz, bu ülkeye sportif olarak çok şeyler yaşatmış, idol olmuş bir sporcumuzdur.”

Bu bağlamda gelişmeleri, sporcuyla birlikte takip edip bu süreçte kendisine desteği esirgemeyeceklerini vurgulayan Denktaş, bu süreçte basın kuruluşlarından sporcuyu rencide edecek, spordan uzaklaştıracak davranışlardan kaçınmalarını istedi.

Denktaş açıklamasında, “Gerek spor basınımızın gerekse Atletizm Federasyonumuzun bu olayda sporcumuzun yanında durarak ona moral ve destek vermesi yapılması gerekendir” dedi.