Ana, oğlundan şiddet görüyor

Uyuşturucu bağımlısı oğlunun ve arkadaşlarının şiddetine maruz kalan 60 yaşındaki şeker hastası Zühre Günfer polis ve devleti göreve çağırdı


DAYAKTAN KAÇIYOR: Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyen anne, polisten yardım istemesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini iddia etti. Oğlunun sürekli kendisine saldırmasından korkan çaresiz kadın, ya komşularına ya da kardeşinin evine sığınıyor

2 OĞLU CEZAEVİNDE: Yıllar önce eşinden boşanan Zühre Günfer, ilk evliliğinden olan 3 çocuğunu alarak Kıbrıs’a yerleşti. Kendi imkânları ile büyüttüğü çocuklarından 2 oğlu uyuşturucuya bulaştı, biri altı, diğeri 9 yıl yatacak. Diğer oğlu da bağımlı, üstelik sık sık kendisini dövüyor

İMRENİYORUM: Zühre Günfer, "Anneler, evlatlarından dayak yemek istemez. Annenin evladı tarafından dövülmesi çok acı. Hep bana gülmesini, 'Anne' diyerek gelmesini bekledim. Diğer annelere imrenerek bakıyorum. Hep zorluklar içinde büyüttüm, payıma evlat dayağı düştü

Devrim DEMİR


Lefkoşa Çağlayan bölgesinde yaşayan 5 çocuk annesi 60 yaşındaki Zühre Günfer, öz evladından gördüğü işkenceye artık dayanamıyor. Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyen anne, defalarca polisten yardım istemesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini iddia etti.
Oğlunun sürekli kendisine saldırmasından korkan çaresiz kadın, ya komşularına ya da kardeşinin evine sığınıyor.
Acılarla dolu hayatını Havadis’e anlatan Zühre Günfer, "Anneler, evlatlarından dayak yemek istemez.
“Annenin evladı tarafından dövülmesi çok acı. Hep bana gülmesini, 'Anne' diyerek gelmesini bekledim. Diğer annelere imrenerek bakıyorum" dedi.



2 oğlu cezaevinde
Yıllar önce eşinden boşanan Zühre Günfer, ilk evliliğinden olan 3 çocuğunu alarak Kıbrıs’a yerleşti. Kendi imkânları ile büyüttüğü çocuklarından 2 oğlu uyuşturucuya bulaştı. Günfer’in 2 oğlu uyuşturucu temin etmek için 3 yıl önce soygun suçuna karıştı biri altı diğeri ise dokuz yıl hapis cezasına mahkûm edildi.
Hiçbir yerden geliri olmayan Zühre Günfer’in devletten aldığı bir maaşta yok, günlük yaptığı işlerden kazandığı parayla hem ev geçindiriyor, hem de cezaevindeki oğullarına bakıyor.

“Uyuşturucu içmek için beni her gün evden kovuyor”
Uyuşturucu batağında olan küçük oğlunun 26 yaşında olduğunu ve çalışmadığını belirten anne 3 hafta önce yine oğlu tarafından saldırıya uğradığını ve elinden zor kurtulduğunu gözyaşları içinde anlattı.
Polisi aradığını ve gelmediğini iddia eden anne, oğlunun mahallede bulunan arabaları ve camları kırdığını söyledi.
Günfer, “Evde uyuşturucu içsin diye beni evden kovuyor, gece yarılarına kadar sokakta kalıyorum belki giderde evime girerim diye. Arkadaşlarını da getiriyor hepsi batağa saplanmış, oğlum artık saygıyı unuttu. Bir canım var artık dayanamıyorum” şeklinde konuştu.

“Artık dayanacak gücüm kalmadı”
26 yaşında oğlunun uyuşturucu batağında olduğunu dile getiren anne oğlundan ve eve getirdiği arkadaşlarından şiddet görüyor. Çaresiz anne defalarca polisten yardım talebinde bulunmasına rağmen kimsenin ilgilenmediğini iddia etti. Zühre Günfer sözlerine şöyle devam etti:
“Oğlum uyuşturucu batağına 16 yaşında bulaştı. Ben onun uyuşturucu kullandığını 3 yıl önce öğrendim ve şuan 26 yaşında. Barış ve Ruh Hastanesine götürdüm almadılar, bu çocuğun tedavi olması gerekiyor kimse bize yardımcı olmuyor. Defalarca evde sinir krizi geçirip saldırdı polislerden yardım istedim. Ben şeker hastası bir kadınım, eve geliyor yemek bulamayınca saldırıyor, gece olunca arkadaşları da geliyor hayatı bana zindan etti. Evde adım atmaya korkuyorum, artık dayanacak gücüm kalmadı. Evde olduğumu anlamasın diye çoğu zaman odamda kilitliyim hayatımdan endişe ediyorum” dedi.

Evini satılığa çıkardı
Oğlundan gördüğü zulüme dayanamayan anne, Çağlayan bölgesinde bulunan evini satılığa çıkardı. Uyuşturucudan ölenleri anımsatan Zühre Günfer, bir yandan da bir gün oğlunun uyuşturucu yüzünden öleceğinden endişe ediyor. Ayrıldığı eşinin olanlardan haberi olmasına rağmen hiçbir şekilde sahip çıkmadığını iddia eden Zühre Günfer, evladının yaptıklarından dolayı canının yandığını şu sözlerle aktardı: “Artık biri bana yardımcı olsun, biri benim sesimi duysun. Kimse oğlumun önünü alamıyor, biri ölünce kimse suçlu aramasın. Günlerce herkesin evinde kalıyorum, korkuyorum bu çocuğun dışarıda dolaşması normal değil. Uyuşturucu artık onun düşünmesini engelliyor, uyuşturucu onu mahvetti. “ 

Havadis