TC BAŞBAKANI DAVUTOĞLU KKTC'DE…

BAZI DERNEKLER VE VATANDAŞLAR DA DAVUTOĞLU’NU ERCAN’DA KARŞILADI

 Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik ziyaret için KKTC’ye geldi.

62. Hükümet'in kurulmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan Davutoğlu, özel uçak TUR’la saat 10.50’de Ercan Havalimanı’na varışında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve eşi Ayşe Yorgancıoğlu tarafından karşılandı.

Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu ve aralarında bakanların bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor. Heyette, Türkiye’nin Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yer alıyor.

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi adına Genel Sekreter Sunat Atun, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı karşıladı.

Tören kıtasıyla karşılanan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kendisini karşılamaya gelen protokolle el sıkıştıktan sonra VIP salonuna geçti.

Davutoğlu havaalanından ayrılırken alana gelen sivil toplum örgütü ve vatandaşlarla selamlaşıp, kısa sohbet etti. KKTC’deki Konyalılar Derneği’nin Davutoğlu için “Hoşgeldiniz” pankartı açtığı gözlemlendi.

İlk olarak Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret eden Davutoğlu, şu sıralar Cumhurbaşkanlığı’nda temaslarına devam ediyor.