Davutoğlu, Boğaz Şehitliği’ni Ziyaret Etti

 Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerinin ardından Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti.

Davutoğlu, saat 12.20’de gittiği Boğaz Şehitliği’nde anıta çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, şehitlik özel defteri imzalandı, dua okundu.

Ziyaret, şehit kabirlerine çiçek bırakılmasının ardından sona erdi.

Davutoğlu özel deftere şunları yazdı:

"Büyük Türk Ulusu'nun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının varlık ve bağımsızlık mücadelesinde şehitlik mertebesine yükselerek eşsiz bir mücadelenin kahramanları oldunuz.

Kıbrıs Türkü'nün sahip olduğu bu topraklarda barış, güven ve istikrar içerisinde hür bir şekilde yaşaması için gösterdiğiniz büyük fedakarlık her zaman minnet ve şükranla hatırlanacaktır.

Bu duygularla Kıbrıs Türk mücahit kardeşlerimize ve onlarla tek yürek, tek vücut olarak omuz omuza çarpışmış Kahraman Türk Askeri'ne Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Boğaz Şehitliği’ni ziyaretine, Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ve bazı üst düzey yetkililer katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler, Boğaz Şehitliği’nin ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’a da ziyarette bulundu.