Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’de, Üniversitenin Güvenlik İşleri Şube Amirliği ile itfaiye ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, binaların kontrollü biçimde hızla tahliye edilmesinin yanı sıra, binalardaki yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı da katılımcılara gösterildi.

Tatbikatın amacı ve herhangi bir tehlike durumunda alarm verildiği zaman nasıl hareket edilmesi gerektiği konularının anlatıldığı tatbikat kapsamında gönüllü öğrencilere, yangın söndürme cihazı ile uygulamalı söndürme işlemi de gösterildi.

Tatbikatta DAÜ Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam da hazır bulundu. İlgili bölümlerin akademik ve yönetsel personelinin de katıldığı tatbikatın sonunda, Güvenlik İşleri Şube Amirliği tarafından hazırlanan, yangın, doğal afet ve acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgi içeren broşürler, tatbikat bölgesinde bulunanlara dağıtıldı.

(ÖK/HA) FOTOĞRAFLI