Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2013 – 2014 Akademik Yılı Güz Dönemi için DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı toplamda 17 Doktora, 31 Tezli Yüksek Lisans ve 22 Tezsiz Yüksek Lisans programına öğrenci kabul edilecek. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesi, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiğini bildirdi.

Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi sınav sonuç belgesi sunmaları, geçerli belge sunamayan adayların ise  25-26 Eylül ile 2-3, 9-10 Ekim 2013 tarihlerinde DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu’nda yapılacak iki aşamalı İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmeleri gerektiği kaydedildi.

Başvuruların en geç 15 Eylül 2013 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada,başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

Başvuruda bulunulabilecek Lisansüstü Programları şunlar:

 Mühendislik Fakültesi; Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Doktora ve Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans. Mimarlık Fakültesi; Mimarlık Doktora ve Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans, İç Mimarlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Kentsel Tasarım Tezli Yüksek Lisans. Fen ve Edebiyat Fakültesi; Fizik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Kimya Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Matematik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Türk Dili Edebiyatı (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans, Gelişim Psikolojisi Tezli- Tezsiz Yüksek Lisans, Enformatik Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans. Eğitim Fakültesi; İngiliz Dili Eğitimi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Programları ve Öğretim.Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Türkçe Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans. 

Doktora Programları:

İşletme ve Ekonomi Fakültesi; Ekonomi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans,  Bankacılık ve Finans (Türkçe – Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Finans Doktora, İşletme Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Pazarlama Yönetimi Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe- Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe - Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe - Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezsiz Yüksek Lisans.Turizm Fakültesi;Turizm İşletmeceliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans. Hukuk Fakültesi; Hukuk (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans.İletişim Fakültesi;
İletişim ve Medya Çalışmaları Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Tezsiz Yüksek Lisans, Dijital Medya ve Film Tezsiz Yüksek Lisans. Sağlık Bilimleri Fakültesi; Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans. Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu; Bilişim Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans.Uzaktan Eğitim Programları; e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, e-Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.