DAÜ Uluslararası Futsal Turnuvası tamamlandı

Erkeklerde Filistin, kadınlarda Nijerya şampiyon

113 ülkeden 20 bini aşkın öğrencisiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük uluslararası öğrenci organizasyonlarına imza atan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) gelenekselleşmiş etkinliği Cup of Nation Futsal 2019 Turnuvası’nın onuncusu, Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanan final maçları ve ödül töreni ile tamamlandı. Toplamda 500’ün üzerinde aktif öğrencinin ülkelerini temsil ederek kıran kırana mücadele verdiği organizasyonda şampiyonlar belirlendi.

Kadınlar grubunda geçen yıl olduğu gibi KKTC ile Nijerya arasında oynanan şampiyonluk karşılaşmasını kazanan Nijerya şampiyon olurken, erkekler grubunda ise Filistin, finaldeki rakibi Nijerya’yı yenerek şampiyon oldu. Üçüncülük karşılaşmalarında ise kadınlar grubunda İran’ı mağlup eden Türkiye ve erkekler grubunda Svaziland’ı mağlup eden Türkiye üçüncülük kupasına uzandı.

Ödül Töreni Yapıldı

Maçların ardından gerçekleştirilen Ödül Töreni ile dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Turnuvada şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, ikincilere ödülleri Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu, üçüncülere ödülleri Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju Besler takdim etti.

Gecede ayrıca, En iyi Kadın Kaleci; Sadat Momoh, Gol Kraliçeleri Zeliha, Dwiete Kim ve Moji, En İyi Kadın Oyuncu; Dwiete Kim, En Centilmen Kadın Takım; Kongo, En İyi Erkek Kaleci; Mohammad Said; Gol Kralı; Mohammad İbrahim, En Centilmen Erkek Takımı: Yemen, En İyi Erkek Oyuncu; Salah, En İyi Koç: Svaziland, En İyi Öğrenci Topluluğu: Filistin ödüle layık görüldü. Ödüller Spor İşleri Müdürlüğü personeli tarafından kendilerine takdim edildi.