DAÜ-SEN, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) İyi İdare Yasası’nın “ayaklar altında” olduğunu iddia ederek, hükümetin bu konuda daha ne kadar sessiz kalacağını sordu.

DAÜ-SEN yazılı açıklamasında, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın görevini ihmal ettiğini, bu konuda kendisine karşı İyi İdare Yasası çerçevesinde “görev ihmaliyle” ilgili dava açıldığını ve bu davanın sürdüğünü ifade ederek, Öztoprak’ın görevde kalmasının ne kadar etik olduğu sorusunu yöneltti.

Hükümetin kamuda ve kamuya bağlı kurumlardaki yönetim sorunlarını gidermek için “İyi İdare Yasası’nı’’ Meclis’ten geçirerek halkın takdirini aldığını, bu yasa çerçevesinde idareye karşı açılan ilk davalardan bir tanesinin de Öztoprak’a açıldığını savunan sendika, DAÜ’deki yöneticilerin de İyi İdare Yasası’na tabi olduğunu kaydetti.

Dava hakkında bilgi veren ve Öztoprak’a ve Vakıf Yönetim Kurulu’na karşı suçlamalarda bulunan sendika, “Görevini ihmal eden bir Rektörün, mahkemede görev ihmaliyle ilgili davası sürerken görevde kalması ne kadar etiktir? DAÜ Rektörü aleyhine açılan kişisel görevi ihmal davasının masraflarını DAÜ mü ödeyecek?” diye sordu.