Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ PER-SEN), her zaman ve her koşulda üniversiteye sahip çıkacağını belirterek, sorunların üniversite bünyesinde çözümlenmesi, medya ve kamuoyuna yansıtılarak üniversitenin zarar görmesinin engellenmesi ve eleştirilerin daha düzeyli ve yapıcı olması dileğinde bulundu.

DAÜ PER-SEN Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, DAÜ’deki yetkili sendikalar DAÜ-SEN ile DAÜ BİR-SEN’in DAÜ yönetimiyle ilgili eleştirilerinin medya ve internet üzerinden paylaşılmasının, yeni öğrencilerin beklendiği giriş sınavları ve tercih dönemi öncesinde üniversiteye zarar verdiği savunuldu.

Açıklamada, yetkili sendika olmasa da DAÜ PER-SEN’in her zaman ve her koşulda DAÜ’ye sahip çıkacağı kaydedilerek, “İçten veya dıştan Üniversitemize zarar vermeye çalışan mihrakların hep karşısında dimdik duracaktır. Bu bağlamda böyle hassas dönemlerde Üniversitemiz ile ilgili hususların kendi bünyemizde çözülmesi, medya ve kamuoyuna yansıtılarak Üniversitemizin zarar görmesinin engellenmesi, yapılacak olan eleştirilerin de daha düzeyli ve yapıcı olması en büyük temennimizdir” denildi.

Açıklamada, sendikanın misyonunun DAÜ’ye sahip çıkmak ve onu yaşatmak olduğu vurgulandı.