Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2020 – 2021 Akademik Yılı’nda yüksek lisans programlarına ilk kez kayıt yaptıracak mezunlarına öğrenim ücretlerinde %15 indirim yaparak eğitimlerine destek olma kararı aldı.

Her zaman ve her koşulda öğrencisinin yanında olan DAÜ, COVİD-19 salgını sebebiyle oluşan ekonomik sıkıntıların farkındalığıyla bu kararı aldığını açıklamıştır. DAÜ’nün geniş yelpazeye sahip lisansüstü programları, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü (LEÖAE) tarafından koordine edilmekte ve yürütülmektedir. DAÜ LEÖAE, 1989 yılından itibaren lisansüstü programları ile öğrencilerine, kendilerini  en iyi şekilde geliştirme fırsatı sunarak, lisansüstü eğitim yapma şansı vermektedir.

DAÜ, YÖK’ten Onaylı 94 Lisansüstü Programı ile Geniş Bir Yelpazeye Sahip

İlk lisansüstü mezununu 1991 yılında veren DAÜ LEÖAE’nün günümüzde 6,000’in üzerinde mezununun olduğunu dile getiren LEÖAE Müdürü Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylı 21 doktora, 41 tezli yüksek lisans, 29 tezsiz yüksek lisans ve 3 uzaktan eğitim ile yürütülen yüksek lisans programı olmak üzere toplam 94 aktif programları olduğunu vurgulamıştır. Geniş bir yelpazeye sahip lisansüstü programlarının tümünün YÖK tarafından onaylı olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ulusoy, DAÜ mezunlarının kolay iş bulma avantajının yanı sıra çok iyi kurumlarda ve mevkilerde uzmanlıkları doğrultusunda iş buldukları ve bundan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Özellikle günümüz şartlarında yüksek lisans eğitiminin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ulusoy, lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin eğitimlerine devam ederek, yüksek lisans ile hayata daha güçlü ve donanımlı bir şekilde devam etmelerini önermektedir. 

Lisansüstü programlar, burs olanakları ve öğrenim ücretleri gibi detaylı bilgiye  +90 392 630 11 57 numaralı telefondan veya [email protected], https://grad.emu.edu.tr adreslerinden ulaşılabilir. Lisansüstü program başvuruları https://applyonline.emu.edu.tr/grad adresinden ulaşılabilen Lisansüstü Programlar Online Başvuru Sistemi üzerinden yapılabilir.