2 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, düzenledikleri “Umut Gecesi”nde kanserli çocuklar için bağış topladılar.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, gece, DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya ve öğretim görevlisi Umut Ayman danışmanlığında yürütülen “Kampanya Tasarımı” dersi çerçevesinde geliştirilen sosyal sorumluluk projesinin ilk etabında gerçekleştirildi.

Cafeinn Kafe&Bar sponsorluğunda düzenlenen gecede katılımcılar, “Umut Kutusu” adı verilen bağış kutusuna bağışta bulundular. Çok sayıda öğrencinin katıldığı gecede toplanan bağışlarla, Serena Giyim’in de sponsorluğunda 13 kanserli çocuk için oyuncaktan kıyafete çeşitli hediyeler alındı.

Projenin ikinci etabında, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Çocuk Bölümü’nde düzenlenen çay partisinde hediyeler kanserli çocuklara verildi. Çay partisinin sponsorluğunu ise Namport üstlendi.

Onkoloji Çocuk Bölümü Sorumlusu Dr. Dilek Birgen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’ndan da büyük destek gördüklerini, yatak sayısını artırdıklarını, kanserli çocuklar için sağlıklı bir ortam yarattıklarını ifade etti.

(ÖZ/SEL) FOTOĞRAFLI