Kaymakam Kemal Deniz Dana'nın açıklamalarıyla ilgili Belediye Emekçileri Sendikası'ndan sert yanıt geldi.

Açıklama şöyle:

 

Sayın Kaymakam görevini, yetkilerini bil ve ona göre konuş. Unutma ki sende faşist UBP iktidarının kullandığı hatta belediye başkanı olarak atadığı zavallı bir kişiliğe sahipsin.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki sorunlardan bahsederken sanki dün başlamış gibi bilgi veriyorsun. 10 aydır nerdesin Sn.Kaymakam. bu 10 ayın bir ayını sende atanmış olarak belediyede geçirmedin mi?

Çalışanları sabretmeye çağırıyorsun Sn. Kaymakam. Sen çalışanın yerinde olsan daha farklı bir duruş ortaya koyabilirmiydin? 4 ay maaş alamayıp senelerce sosyal güvencesiz çalıştırılsaydın hükümetime zarar gelmesin deyip işinin başında koltuğunda oturmaya devam edermiydin?

Sen çocuğuna harçlık veremeyecek duruma düşseydin, sen evinin kirasını veya taksidini ödemeyecek duruma düşseydin, sen anana, babana, abine, ablana muhtaç duruma düşseydin ve yatıp kalkıp herhalde sana bunları yaşatan hükümetine duacı olurdun Sn. Kaymakam.

Belediye hizmetlerini hangi yasaya dayanarak yapıyorsun Sn.Kaymakam.

Esasında bunları sana sormaya bile gerek yok Sn. Kaymakam. Sen Lefkoşa’nın kaymakamı değilsin çünkü maalesef sen UBP hükümetinin yasa tanımayan emirlerini uygulamakla görevlisin.

Unutma Sn. Kaymakam gün gelecek UBP hükümeti de sende yargı önüne çıkacaksınız. Neden mi? Anayasaya aykırı hareket ederek seçilmişlerin görevlerine el koyduğunuz için Sn. Kaymakam.

Aynen cuntacı Kenan Evren’in şimdi hesap verdiği gibi Sn. Kaymakam.

 

Savaş BOZAT                                                                                            

BES BAŞKANI


Cemal Bulutoğlularına MESAJ 

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat, Lefkoşa’da uzun bir süredir kaymakamlık tarafından yürütülen belediye hizmetlerine artık izin vermeyeceklerini açıkladı.

Bozat, Bakanlar Kurulu’nun aldığı 60 günlük grev yasağının dolmasından dolayı, bugüne kadar Lefkoşa halkının “iyiliği” için izin verdikleri hizmetlere artık izin vermeyeceklerini belirterek, “Bu bizim yasalarda da belirtilen hakkımızdır” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın “ortalardan kaybolduğunu” da ileri süren Bozat, Bulutoğluları’na “Ortaya çık, ya çalışana hesap, ver ya da istifa et” çağrısı yaptı.

LTB çalışanlarının yeni yıla her zaman olduğu gibi “umut arayarak” sokaklarda girdiğini ifade eden Bozat, “Cemal Bulutoğluları bilmelidir ki; çalışanın kendisine olan güveni ve saygısı kalmamıştır, tek çözüm istifadır” dedi ve hükümetin artık bu soruna çözüm bulması isteğini yineledi.

Belediye çalışanlarının, yılbaşını aç ve coplanarak geçirirken, Başkan Bulutoğluları’nın  her zamanki gibi “ortalardan kaybolduğunu” öne süren Bozat, Bulutoğluları’nı soruna çözüm üretmemekle suçladı.

“Bilinmelidir ki; seçilmek demokrasinin gereği ise, başaramayınca istifa etmek de bir onurdur” diyen Bozat, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Cemal Bulutoğluları bilmelidir ki çalışanın kendisine olan güveni ve saygısı kalmamıştır. Tek çözüm istifadır.

Ayrıca uzun bir süredir profesyonellik dışı gelişigüzel Kaymakamlık tarafından yürütülen belediye hizmetleri de, Bakanlar Kurulunun almış olduğu 60 günlük grev yasağı ortadan kalktığından, bugüne kadar Lefkoşa halkının iyiliği için izin vermiş olduğumuz hizmetlere artık izin vermeyeceğiz. Bu bizim yasalarda da belirtilen hakkımızdır.

Belediye Emekçileri Sendikası ve LTB çalışanları olarak merkezi hükümetin artık bu soruna çözüm bulması gerektiği inancındayız.

Belediye çalışanları sorunlarını çözmek ve belediyeyi dibe batmaktan kurtarmak için yola çıkmıştır. Fakat son zamanlarda görünen odur ki çözüm yerine, dikta rejimlerde uygulanan eziyet ve zulüm ederek, angarya çalıştırılmak istenmektedir.

Belediye emekçilerinin haklı direnişi çözüm bulana dek sürecektir.”

Savaş BOZAT                                                                                            

BES BAŞKANI