“TOPLUMUMUZUN BÜYÜK BEDELLER ÖDEYEREK,  BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA VERDİĞİ MÜCADELE BİZİ BUGÜNLERE GETİRMİŞTİR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber “Toplumumuzun büyük bedeller ödeyerek, birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadele bizi bugünlere getirmiştir. Aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, daha güzel günlere ulaşacağımıza olan inancım tamdır” dedi.

Siber, barışın olmadığı ülkelerde insan haklarının ve evrensel değerlerin hiçe sayıldığını, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının acımasızca masum insanların elinden alındığını kaydetti.

Siber yayınladığı 20 Temmuz mesajında, kendi yurdunda yaşama hakkı elinden alınan yüzlerce masum insan, yüzlerce kayıp, gettolarda sürdürülen yaşamlar ve yok sayılan bir toplumdan bugünlere gelindiğini ve Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yılının kutlandığını hatırlattı.

Toplumun henüz hak ettiği tüm hedeflere ulaşmadığını kaydeden Siber, en büyük arzu ve hedeflerinin, toplumun gelişmiş ülkelerin yaşam kalitesi seviyesine ulaştığını, kendi toplumsal kimliğiyle uluslararası toplumun bir parçası olduğunu görmek olduğunu ifade etti.

Gazze’de yaşananların savaşın çirkin ve acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne sererken, toplumda barışın öneminin bilinciyle çözüm vizyonunu her zamanki gibi yüksek tutmanın önemine işaret eden Siber, “Toplumumuzun büyük bedeller ödeyerek, birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadele bizi bugünlere getirmiştir. Aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, daha güzel günlere ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Bu duygularla, geçmişten bugüne tüm emeği geçenleri saygıyla anar, Barış ve Özgürlük Bayramınızı kutlarım” ifadelerini kullandı.