Başbakan ve UBP Genel Başkanı İrsen Küçük Girne İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kendisi için hedefin UBP Kurultayı olmadığını, kurultayın bittiğini ilan ederek, “Hedefimiz 2014 genel ve yerel yönetim ile 2015 cumhurbaşkanlığı seçimleridir” dedi. Başbakan Küçük'ün Girne İlçe Kongresi'nde yaptığı "Hedefimiz 2015 Cumhurbaşkanılığı seçimidir" ifadesi Küçük'ün Cumhurbaşkanlığına aday olacağı izlenimini verdi.

 Küçük, kendisinin kongrenin yapıldığı salonda partisi muhalefetteyken de yer aldığını, bazılarının ise UBP muhalefeteyken aynı ortamda bulunmadığını belirterek, “Ben, bu salonda muhalefetteyken de aranızdaydım. Olmayanlar vardı. Ama ben her zaman buradaydım” ifadesini kullandı. Girne’nin UBP’ye her zaman istediğini verdiğini, 9 milletvekilinin 5’ini kazandıklarını, daha sonra Mehmet Arif Tancer ile Girne’de altı milletvekiline, 2010 yılında kurulan azınlık hükümetinin ise partiyi tek başına çoğunluğa taşıdığını anlatan Küçük, bunun nasıl bir küçülme olduğunu sordu. Başbakan ve UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, UBP’nin salonlara sığamadığını, salonlara sığamayan bir partinin küçüldüğünün söylenemeyeceğini belirtti. Küçük, kendisinin UBP’nin demokratikleşerek salonlara sığamayacak kadar büyümesine katkı yaptığını ifade ederek, Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif’in UBP’ye geç katıldığını onun için geçmişi bilmeyebileceğini söyledi. İrsen Küçük, kendisine karşı geçen kurultayda da aday olan Ahmet Kaşif’i Sağlık Bakını; Hasan Taçoy’u ise UBP Grup Başkan Vekili yaptığını belirterek, kendisine gelene kadar böyle bir demokratik uygulamanın söz konusu olmadığını söyledi. Küçük, kendisinden önce kaybeden başkan adaylarının isimlerini sayarak, kendisinin demokratik tavrına işaret etti.

 

"ÖZELLEŞTİRMEDE KESİNTİ OLMAMASI İÇİN ATUN'A ONAY YOK"


Başbakan Küçük, üç yıldır alınan tedbirlerle istikrarın yakalandığını, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler ile Demokrat Parti’nin bıraktığı kötü mirasın düzeltildiğini anlatarak, “İlçe başkanlığını küçümsemiyorum ama bir ilçe başkanlığı için yakalanan bu istikrarı bozdurmam” dedi. Küçük, yıllardır tartışılan sürece bir yenisinin eklendiğini, ekonomik programın UBP Hükümeti tarafından hazırlandığını, bunun UBP tarihinde yer alan ilkler arasına gireceğini anlatarak, Sunat Atun tarafından yürütülen ekonomik program ve özelleştirmede kesinti olmaması için Atun’un İlçe başkanlığı adaylığına onay vermediklerini söyledi. Küçük, hazırlanan ekonomik programla ilgili olarak Salı günü ilgili bakanın başkanlığında (Sunat Atun) Ankara’da Beşir Atalay ile görüşme yapılmasının planlandığını,böyle bir durumda parti içi mesele nedeniyle ekonomik program görüşmelerinin aksamasını istemediğini belirtti.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR


“Evet hani devlet işlerini parti işlerinden ayrı tutuyorduk” diyen İrsen Küçük, devlette olan ihtiyaçlarda kopukluk olmadığını olamayacağını belirterek, istikrarın bir ilçe başkanlığından daha önemli olduğunu yineledi. Küçük, kendi başkanlığındaki hükümetin konulara ciddi yaklaşımı nedeniyle Türkiye’den destek aldığını belirterek, verilen destek nedeniyle Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.


KAŞİF'TEN SEVGİ PROJESİ


UBP Genel Başkanı adaylarından eski Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ise konuşmasına “Biz biriz birliğiz. Birlik olursak güçlüyüz. Birlik için sevgi gerekir” diyerek başladı. Kaşif, sevginin her engeli aşacağına işaret ederek, sevgi saygı, kardeşlik, dostluğun önemli olduğunu belirtti ve kime oy verirlerse versinler kendisinin herkesi sevdiğini söyledi. Ahmet Kaşif, bir arkadaşının “Sen aday olmalısın çünkü partililerde kimse birbirine sevgiyle bakmıyor. Sevgiyi yeniden kurabilirsin” dediği için aday olduğunu anlatarak, hedefinin UBP’nin 2014’de tek başına iktidar olması olduğunu belirtti.Kaşif, son aylarda yaşananların kabul edilemez olduğunu, geçen dönem de Genel Başkanlığı adaylığını koyduğunu ancak o zaman böyle bir telaşın yaşanmadığını ifade ederek, telaşa gerek olmadığını, kim kazanırsa kazansın aslında UBP’nin kazanacağını söyledi. Ahmet Kaşif, son dönemde öfkeyle, baskıyla ekmeğiyle oynanarak insanların oylarının yönlendirilmeye çalışıldığını savunarak, bu tür uygulamaları kabul etmediğini belirtti.