CUMHURBAŞKANI TATAR ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU’NU KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla kendisini ziyaret eden KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsan Vudalı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar kabulde yaptığı konuşmada, 3 Aralık Engelliler Günü’nün bir kutlama günü olmadığını dile getirdi. “Halkımızın içinde sahiplenilmesi gereken insanların gerekirse yasal düzenlemeler veya önlemlerle topluma daha fazla iştirak edebilmelerinin sağlanması gerek” diyen Tatar aynı şekilde hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. 
“Bu, bizim önemsediğimiz bir meseledir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de engellilere sahip çıkma noktasında hem halkın hem de devletin büyük bir anlayış ve duyarlılık içinde olduğunu kaydetti.  
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin devlet olarak kendi imkânları ölçüsünde engellilere sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, dünyada uygulanan yöntemleri örnek alarak, engellilere yönelik bina düzenlemeleri ve istihdam gibi çeşitli boyutlarda hayatlarını kolaylaştırmanın görevleri olduğunu vurguladı. 
Federasyonu yaptığı çalışmalardan ötürü kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, özveri, fedakarlık ve disiplin içinde çalışmaların yapılmakta olduğunu ifade etti. 
“Sizlerin Türkiye’de Basketbol maçlarına katılmanız ve elde ettiğiniz başarılar bizim için gerçekten bir gurur vesilesidir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, içinde bulunulan koşullarda eksikliklerin olduğunu, bu eksiklikler konusunda devletin gerekeni yapacağını düşündüğünü söyledi. 
Cumhurbaşkanı Tatar, “engelli” kelimesini kullanmaktan pek hoşlanmadığını belirterek, “özel gereksinimli insanların aramızda” dedi. Tatar halkın bu konudaki hassasiyetlerine işaret ederek devlete önemli görevler düştüğünü kaydetti.