EROĞLU: “İNŞALLAH BU OTURUŞUMUZ SON OLUR VE BİR ANLAŞMAYLA GÖRÜŞMELERİ SONLANDIRIRIZ”

6. ENGİNAR FESTİVALİ 2-4 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunda halk tarafından kendisine verilen desteğe ve güvene teşekkür ederek, “Halkımız için en iyi olan çözümü bulma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.

İnşallah bu oturuşumuz son olur, bir anlaşmayla görüşmeleri sonlandırırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı Erşen Ummanel ile Enginar Festivali Organizasyon Komitesi heyetini kabul etti.

Ummanel ziyarette yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri Enginar Festivali’nin bu yıl 2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu festivalin açılışını yapmaya davet etti.

Ummanel, dernek ve köy halkı olarak Kıbrıs müzakere sürecinde de Eroğlu’nun destekçisi olduklarını vurguladı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, enginar festivalinin açılışına her zaman katılmaya çalıştığını, çoğuna da katıldığını ifade ederek, bu yıl da zaman uygunsa katılacağını söyledi.

Eroğlu, festivalin de kendisi için bir gelenek haline geldiğini ifade ederek, köy halkının festival için birlikte çalıştığını, çok güzel bir festival olduğunu kaydetti.

Kıbrıs konusunda kendisine verilen desteğe ve güvene teşekkür eden Eroğlu, “Halkımız için en iyi olan çözümü bulma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

MÜZAKERELER...

Bugüne kadar bir çok BM yetkilisinin gelip geçtiğini, bugün de Alexandre Downer’in kendisine veda ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Eroğlu, bugüne kadar ortaya çıkan tüm anlaşmaların hemen hemen hepsini Rum tarafının reddettiğini, ama yine de masada olduklarını belirterek, “İnşallah bu oturuşumuz son olur bir anlaşmayla görüşmeleri sonlandırırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkedeki sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdüğünü, “görüşmeler vardır” diye sosyal etkinliklerin durmayacağını belirterek, ülkede festivaller mevsiminin başladığını, her köyün kendine has özellikleri ve ürettiklerinin sergilendiğini, festivaller düzenlendiğini, Mormenekşe’de de enginar festivali düzenlendiğini kaydetti.

Bu festivallere katılmaktan zevk aldığını, vatandaşlarla bir araya gelme imkanı bulduğunu belirten Eroğlu, festivalleri düzenleyenlere başarılar diledi ve Mormenekşe halkına selamlarını iletti.