EROĞLU: “GÜZELYURT’A YAPILACAK YATIRIMLARLA HALK ÇOK DAHA HUZURLU BİR ŞEKİLDE BÖLGEYE SAHİP ÇIKACAK”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güzelyurt’a yapılacak yatırımlarla halkın çok daha huzurlu bir şekilde bölgeye sahip çıkacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı bugün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özçınar, kabulde yaptığı konuşmada, 29 Haziran’da gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Güzelyurt halkının iradesiyle bir kez daha seçildiğini ifade ederek, “Biz de söz verdiklerimizi yerine getirme noktasında aralıksız çalışmaya devam edip, 4 yılı en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Güzelyurt’un kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Mahmut Özçınar, KKTC için de çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.

“TURİZM ADINA YENİ AÇILIMLAR HEDEFLENİYOR”

“Uzun yıllar hep belirsizlik ifadesi üzerine kurulan bir hedef gibi algılanarak, bölgemizin gelişmesini istediğimiz noktaya getiremedik” diyen Başkan Özçınar, LAÜ ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun gelişiyle birlikte bu dönemde turizm adına yeni açılımlar hedeflendiğini belirtti.

Türkiye’den gelecek suyla birlikte tarımda da önemli adımlar atarak ihraç yollarını iyi değerlendirip üretilecek ürünlerin pazarlanmasıyla Güzelyurt’un önemli bir merkez olacağına işaret eden Özçınar şöyle devam etti:

“HASTANE BÖLGENİN EN BÜYÜK TALEPLERİNDEN BİRİ”

“Önemli olan bu bölgede yatırımları sürekli kılmaktır. Gerek belediye, gerek halk, gerekse de merkezi hükümet olarak da bu konuda önemli adımlara ihtiyaç var. Bilhassa Meclis’ten de geçen ve sağlık adına büyük eksik olan hastane konusu da bölgemizin en büyük taleplerinden biridir. Bu konuda Meclis’te bütçe ayrılmıştır. Ama ne yazık ki şu ana kadar proje ve arazi konusunda net bir ifadesi yoktur. Bu da insanımız arasında konuşulur olmaya başlandı. Bizim arzumuz ve isteğimiz, yatırımın bölgede sürekli kılınmasıdır. Bu yatırımlarla birlikte Güzelyurt belirsizlik noktasında çıkacaktır. Sizin bu konuda ifadeniz nettir. Bizim de net ifadelerimiz var. Halkımız, bu net ifadelerimizin bir yansıması olarak bizi seçmiştir.”

EROĞLU: “GÜZELYURT ÖNEMLİ VE GELİŞMEYE MÜSAİT BİR BÖLGE”

Cumhurbaşkanı Eroğlu da konuşmasında, seçimi kazanmasından dolayı Özçınar’ı tebrik etti.

Güzelyurt’un önemli ve gelişmeye müsait bir bölge olduğunu belirten Eroğlu, “Zaman içerisinde çok daha süratli gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum. Çünkü özellikle üniversite gibi hizmet sektörü sizin bölgenizde yerleşmiştir. Turizm konusu da tarımın yanında bölgeye getirilirse bazı endişeler ve şüpheler ortadan kalkacaktır” dedi.

Hükümet edenlerin başlayan yatırımları geliştirerek Güzelyurt’u turizm bölgesi haline getirmesinin önemli olacağına işaret eden Eroğlu, gelecek suyu da dikkate alarak bölgenin tarım alanında da gelişmesinin sağlanabileceğini söyledi.

Bunların yapılması halinde halkın çok daha huzurlu bir şekilde bölgeye sahip çıkarak yaşayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Belediyelerimizin bir çoğunda sorunlar olduğunu biliyorum. Belki Güzelyurt ve diğer başka belediyelerimiz sorunlarını azaltmıştır. İnşallah belediyelerimiz sorunlarını asgariye indirmiş bir duruma gelir” dedi.