EROĞLU, 8 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ EIDE’YLE GÖRÜŞECEK.. PERŞEMBE GÜNÜ LİDERLER, CUMA GÜNÜ DE MÜZAKERECİLER BİR ARAYA GELECEK”

EROĞLU “3 GÜN PEŞ PEŞE MÜZAKERELER OLACAK…13 EKİM PAZARTESİ MECLİS’E BİLGİ VERECEĞİM. BELKİ ONDAN SONRA BİR HALK KONSEYİ TOPLANTISI DAHA YAPILABİLİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ziyaretinin ardından 13 Ekim Pazartesi günü Meclis’e müzakereler hakkında bilgi vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Çarşamba günü Eide ile görüşecek. Perşembe günü liderler, Cuma günü de müzakereciler bir araya gelecek. Eroğlu “3 gün peş peşe müzakereler olacak…13 Ekim Pazartesi Meclis’e bilgi vereceğim. Belki ondan sonra bir halk konseyi toplantısı daha yapılabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne ve Güzelyurt İlçe Örgütlerini kabul etti.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milletvekili Kemal Dürüst kabulde yaptığı konuşmada, Eroğlu’nun yıllardır devlet adamı olarak topluma önemli katkılar yaptığına işaret ederek, müzakerelerin yoğunlaştığı bu dönemde Eroğlu gibi deneyimli bir lidere Kıbrıs Türk halkının daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“Sizin yanınızdayız, size olan güvenimiz tamdır” diyerek Eroğlu’nun yeniden Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasını isteyen Dürüst, Güzelyurt İlçesi’nde yapılan toplantılarda da Eroğlu’na olan güvenin vurgulandığını anlattı.

Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Kutlu Evren ise konuşmasında, yetkili kurullarında oybirliğinde aldıkları kararla Eroğlu’nun yeniden aday olmasını talep ettiklerini iletti. Evren, Eroğlu’ndan topluma liderlik vasfıyla katkı koymasını istedi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, bu taleplerin kendisini onurlandırıldığını ifade ederek, müzakerelerin bayramdan sonra yoğunlaşacağını hatırlattı ve böyle bir dönemde seçimlere değil müzakerelere yoğunlaşmak istediğini anlattı.

İçinden çıktığı UBP’nin aynı güvenle kendisini adaylığa layık görmesinden onur duyacağını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının özgür iradesi ve seçtiği demokratik ortamda yaşamasını sağlayacak bir anlaşma için çalıştığını dile getirdi.

Rum tarafının isteklerinin her geçen gün dozunu artırdığını kaydeden Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkının varlığını yok sayacak önerilerle müzakere masasına geliyorlar” dedi.

Eroğlu, uygun bir zamanda, kendisine yöneltilen talepleri de göz önünde bulundurarak adaylık konusunda karar vermeye çalışacağını dile getirerek, seçim döneminde örgütlere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

EİDE ADAYA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ziyaretinin ardından 13 Ekim Pazartesi günü Meclis’e müzakereler hakkında bilgi vereceğini de açıkladı.

Eroğlu “3 gün peş peşe müzakereler olacak…13 Ekim Pazartesi Meclis’e bilgi vereceğim. Belki ondan sonra bir halk konseyi toplantısı daha yapılabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Çarşamba günü Eide ile görüşecek. Perşembe günü liderler, Cuma günü de müzakereciler bir araya gelecek.